Social

Spitalul Judetean si-a pus camere de filmat

Cristina Palade
29 ian 2008 1695 vizualizări
Decizia de montare a dispozitivelor a fost luata dupa ce un rrom a fugit cu mortul pe scarile spitalului u Spitalul Judetean se doteaza si cu un sistem audio

La Spitalul Judetean a inceput amplasarea de camere video pentru monitorizarea pacientilor si personalului medical din unitate. Potrivit managerului spitalului, in aceasta saptamina se vor monta trei grupuri de camere de filmat, in sectiile de Anestezie Terapie Intensiva, Obstetrica-Ginecologie si la intrarile din spital. "La ATI se vor monta patru camere, doua in saloane si doua in rezerve. Camerele sint legate la un monitor la cabinetul asistentilor. Camerele inregistreaza timp de sapte zile, in a opta zi sterge prima zi de inregistrare. Alte patru camere vor fi montate la sectia de Obstetrica-Ginecologie, seful de sectie va hotari in ce saloane vor fi montate, daca vor fi in sala de nasteri sau in saloane. Am luat aceasta decizie deoarece acestea usureaza mult munca asistentilor, dar reprezinta si un act medico legal in momentul in care sint reclamatii", ne-a declarat Nicolae Moise, managerul Spitalului Judetean. Al treilea pachet de camere va fi montat la intrarile din spital pentru monitorizarea activitatii politiei comunitare si a persoanelor care intra in unitatea spitaliceasca si care creeaza probleme. "Vineri dimineata, un focsanean de etnie roma caruia ii murise o ruda a intrat in spital si a facut panarama. Pentru ca nu a vrut sa i se faca necropsie rudei, a fugit cu mortul pe scari", a spus Moise. Potrivit directorului economic al spitalului, o camera de filmat costa 120 lei.


Sistem audio si telefoane pentru angajatii spitalului


De asemenea, la inceputul acestei saptamini, tot la spital a inceput amplasarea unui sistem audio ce contine zece difuzoare. Potrivit managerului unitatii, acestea vor fi amplasate la fiecare sectie din spital, de unde va fi solicitata o interventie si anuntat medicul de la Unitatea Primiri Urgente. "Deja locul amplasarii acestora este stabilit, iar la sfirsitul saptaminii vor incepe si lucrarile", ne-a mai spus Nicolae Moise. Pentru o buna colaborare si comunicare intre medici, conducerea Spitalului Judetean a achizitionat 143 de telefoane mobile. "Cele 143 de telefoane sint pentru medicii din ambulatoriu si din spital, avind restrictionare pentru apelurile din exterior. Telefoanele au introduse toate numerele medicilor, a comitetului director, dar si a personalului din administratie", a completat Moise. Costul total lunar pe luna al facturilor telefoanelor se ridica la suma de 400 de euro. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.