Social

Cinci case in pericol de prabusire la Corbita

Dan Chiriac
26 ian 2008 1032 vizualizări
Alunecarea de teren a fost provocata de incalzirea vremii u in ciuda pericolului, familiile afectate nu au vrut sa-si paraseasca casele

Cinci case din comuna Corbita sint in pericol de a se darima din cauza alunecarilor de teren. Pe 24 ianuarie, din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioada, pamintul a luat-o la vale si a distrus doua gospodarii si a avariat alte trei, la Corbita. De asemenea, au fost distruse patru podete si doi stilpi de telefonie, iar drumul comunal de acces a fost afectat. Ca urmare a acestei situatii, a fost formata o comisie de specialisti la nivelul Prefecturii, care s-a deplasat la fata locului pentru a analiza situatia. "Este vorba de o alunecare de teren care se accentueaza in timp. Sint afectate cinci locuinte, dintre care patru mai grav. Cel mai problematic lucru este faptul ca oamenii care stau in acestea nu vor sa le paraseasca, desi exista riscul prabusirii acestor imobile. S-au mutat in anexele gospodaresti. Au refuzat categoric sa se mute in modulele pe care am dorit sa le punem la dispozitie, pe motiv ca au animale de crescut. Toti au dat declaratii pe propria raspundere ca ramin sa locuiasca in casele afectate. Luni vom avea o sedinta a Comitetului pentru Situatii de Urgenta, cind vom discuta si cu primarul Emil Tacu", ne-a spus colonelul Paul Rotaru, seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Vrancea. Comisia care s-a deplasat la Corbita a stabilit, potrivit unui comunicat de presa al Institutiei Prefectului, urmatoarele masuri: evacuarea de urgenta a trei familii si asigurarea spatiilor de cazare; monitorizarea celor doua locuinte pentru interventii in functie de evolutia fenomenului; interventia de urgenta la drumul efectat pentr asigurarea accesului la cele 36 familii din zona; interventia de urgenta a SC Electrica SA pentru debransarea de la reteaua electrica a imobilelor afectate. "Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta va analiza cu maxima operativitate situatia creata, va dispune masurile ce se impun pentru diminuarea pagubelor si va monitoriza evolutia fenomenelor din zona pentru interventii prompte in caz de nevoie. De asemenea, vom incerca sa-i ajutam pe cei afectati prin atribuirea unor module de locuit", a declarat prefectul Dragos Mircea. (D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.