Social

Vrincenii au lefuri mai mici decit media nationala

Ciprian Bobeică
21 ian 2008 831 vizualizări
Cistigul salarial mediu net realizat in noiembrie 2007 in judetul Vrancea ramine mai mic cu 253 lei decit media inregistrata la nivel national, desi a crescut fata de octombrie cu 5,5%.

In noiembrie 2007, salariul mediu net a fost cu 22,6% mai mic decit media pe tara

Potrivit Buletinului Statistic lunar - noiembrie 2007, dat publicitatii de Directia Judeteana de Statistica Vrancea, cistigul salarial mediu net din judetul Vrancea a fost cu 22,6% mai mic decit cel inregistrat pe total tara. Astfel, veniturile medii nete realizate de populatie in penultima luna a anului trecut s-au situat la valoarea de 868 lei/salariat, fata de 1.121 lei/salariat la nivel national. Potrivit Directiei de Statistica, numarul somerilor inregistrati in noiembrie era de 6.040 de persoane, femeile reprezentind 40,9% din total. Rata somajului era la 30 noiembrie de 4,1%, sub media pe tara. 943 de persoane beneficiau la data amintita de indemnizatie de somaj 75%, iar 172 de indemnizatia de 50%, in timp ce somerii neindemnizati numarau nu mai putin de 4.952 persoane. Din punct de vedere al pregatirii persoanelor aflate in somaj, s-au inregistrat urmatoarele date: 5.159 muncitori, 697 persoane cu studii medii si 184 persoane cu studii superioare. Ponderea somerilor in populatia stabila in virsta de 18-32 de ani era de 2,49%, fata de 2,7% la nivel national. (Ciprian BOBEICA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.