Social

Laborator de analize cu probleme

Cristina Palade
19 ian 2008 1222 vizualizări
Inspectorii din cadrul Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) si Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) au verificat chiar de la inceptul anului cele sapte laboratoare de analize medicale existente in judet si care au incheiate contracte de finantare cu banca sistemului sanitar.

In urma controalelor efectuate in perioada 7-14 ianuarie, doar un singur laborator, respectiv Diamed Center, a fost gasit cu nereguli. "Pentru efectuarea unor analize de laborator recomandate prin bilete de trimitere pentru aceste laboratoare, nu s-au regasit nici parafa medicului prescriptor, nici semnatura medicului si nici stampila laboratoarelor", a declarat Mihai Copaci, presedintele CAS. De asemenea, s-au descoperit unele analize efectuate in baza unor bilete de trimitere eliberate de catre medici care nu sint in relatie contractuala cu CAS, motiv pentru care banca sistemului sanitar nu poate deconta serviciile acestora. Potrivit presedintelul CAS, in urma controlului s-a luat imediat masura de verificare a tuturor biletelor de trimitere. "Am dispus verificarea biletelor de trimitere care trebuie sa fie in conformitate cu legea, adica sa aiba stampila laboratoarelor, semnatura si parafa medicului prescriptor, dar si codul de inregistrare. De asemenea, am dispus returnarea in contul CAS a sumei de de 243,3 lei", a mai precizat Mihai Copaci, presedintele director general al Casei de Asigurari de Sanatate Vrancea. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.