Social

Proprietarii, obligati sa indeparteze zapada de pe acoperis

Mihaela Beșleagă
18 ian 2008 707 vizualizări
In caz de accidente, acestia pot primi sanctiuni contraventionale sau chiar penale u prabusirea sau deformarea acoperisului s-ar putea produce doar daca stratul de zapada ar depasi un metru

Indepartarea stratului de zapada de pe acoperisuri cade in sarcina detinatorilor de cladiri, pentru a preintimpina accidentele neprevazute cauzate de modificarea rezistentei si stabilitatii cladirilor. In acest sens, Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) Vrancea a intreprins in perioada 4 -14 ianuarie 2008 o serie de controale preventive la constructiile cu deschideri mari, unde riscul accidentelor este mai ridicat. "Am facut verificari in special in spatii cu aglomerari mari de persoane, cum sint hipermarket-urile, scolile, salile de sport, halele de productie, unde existau incarcari de zapada si unde ar fi putut exista riscul de accidente. In urma controalelor noastre nu am constatat probleme, incalzirea din ultima perioada a facut ca zapada sa se autoevacueze, iar acolo unde exista nu depasea 20 de centimetri", a explicat Dragos Micu, inspectorul sef al ISC Vrancea. Institutia a actionat in sensul preventiei si avertizarii autoritatilor locale, care pot lua masuri pentru evitarea evenimentelor neprevazute cauzate de stratul mare de zapada. "Plecind de la premisa ca imobilele s-au proiectat corect, trebuie si exploatate corect. Accidente cum ar fi prabusirea sau deformarea acoperisului sint cazuri exceptionale, ar putea aparea doar daca ar cadea niste cantitati imense de zapada, iar stratul sa depaseasca un metru. Mai periculosi sint turturii de gheata care se pot forma la baza acoperisurilor", a mai adaugat inspectorul sef Dragos Micu. Neindeplinirea obligatiilor legale privind intretinerea cladirilor atrage raspunderi si sanctiuni contraventionale sau chiar penale, in cazul producerii unor accidente tehnice cu consecinte deosebite. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.