Social

Medicii trebuie sa citeasca si sa respecte ordinele

Cristina Palade
18 ian 2008 1040 vizualizări
Concluzia la care au ajuns reprezentantii sistemului sanitar vrincean in controalele realizate de la inceputul anului, in vederea realizarii rapoartelor pe anul trecut, a fost ca medicii, de la mic la mare, trebuie sa citeasca, dar sa si respecte ordinele Ministerului Sanatatii Publice.

"Inspectia Sanitara de Stat isi propune ca in acest an sa evalueze toate cabinetele medicale, pina intrati in normele Uniunii Europene. Va vom evalua in baza unor chestionare in care vom urmari situarea cabinetului in zona, caile de acces la cabinet, accesul persoanelor cu dizabilitati, colectarea deseurilor si calitatea actului medical. Pentru toate acestea trebuie sa cititi si sa respectati niste ordine ale ministerului. Cititi legea, nu semnati ca primarii!", le-a spus Mircea Stoenoiu, seful Inspectiei Sanitare de Stat, medicilor de familie la intilnirea de ieri, de la Casa Armatei. De asemenea, medicilor le-a fost atrasa atentia ca in cazul nerespectarii legislatiei in vigoare, vor raspunde pentru faptele lor. "Trebuie sa aveti grija la colectarea deseurilor care este un proces foarte complicat. Daca nu il respectati, amenzile sint foarte mari", a avertizat Stoenoiu. Medicii au mai fost rugati sa ia legatura cu spitalele in vederea directionarii bolnavilor si spre alte unitati sanitare decit Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon" Focsani. "In ultimele luni, la toate spitalele au fost facute investitii si s-a primit aparatura noua. De aceea, fiecare, in zona lui, trebuie sa ia legatura cu managerii de spitale zonale pentru a nu mai trimite bolnavi doar la Spitalul Judetean, care este supraaglomerat", a insistat seful Inspectiei Sanitare de Stat. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.