Social

Insuficienta veniturilor, problema majora a virstnicilor

Cristina Palade
17 ian 2008 1039 vizualizări
Insuficienta veniturilor, grija zilei de miine, sanatatea precara, singuratatea si modul de folosire a timpului liber, starea generala de spirit, consumul alimentar si spatiul locativ sint doar citeva din problemele cu care se confrunta persoanele de virsta a treia din Vrancea.

Unitatea de Asistenta Medico-Sociala Odobesti (UAMAS) a derulat proiecte care sa deservesca batrinii, iar prin intermediul "Complexului multifunctional de servicii comunitare", desfasurat in perioada ianuarie-decembrie 2005 si a "Complexului de servicii de ingrijire, medicale si sociale, furnizare la domiciliul persoanelor virstnice din Odobesti", initiat in luna iunie 2007, s-au realizat si anchete sociale in vederea descoperirii situatiei cu care se confrunta virstnicii. "Marimea veniturilor constituie pentru cele mai multe familii de pensionari primul motiv de neliniste", se arata intr-un comunicat de presa remis redactiei noastre de catre Electra Eftandopolis, directorul UAMAS. Nici alimentatia nu este prea buna pentru aceasta categorie de persoane, care duce lipsa de produse cu rol important in mentinerea vigorii si sanatatii. In ceea ce priveste cumpararea de articole de imbracaminte si de incaltaminte, acesta a devenit un eveniment rar in familiile virstnice. "Echipa proiectului derulat de UAMAS face apel la toti cei care au posibilitatea de intr-ajutorare a acestei categorii defavorizate, pentru donarea de hrana, cazarmament, echipament in spatiul pus la dispozitie in acest scop de catre Primaria Odobesti", se arata in acelasi comunicat. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.