Social

Politicul rezolva vinzarea cabinetelor medicale

Cristina Palade
18 ian 2008 1160 vizualizări
Coloratura politica rezolva totul, acum in an electoral. Aceasta este si parerea liberalului Mihai Copaci, presedintele Casei de Asigurari de Sanatate, care i-a asigurat ieri pe medicii de familie de tot sprijinul politic necesar, ba chiar de posibile interventii pe linga primarii de alta culoare politica, in vederea achizitionarii cabinetelor medicale in care profeseaza.

Privatizarea cabinetelor este o problema stringenta a medicilor de familie, dar si a celor specialisti, care se pling ca edilii nu le dau posibilitatea de a achizitiona spatiile in care lucreaza si, implicit, de a investi in dotarea acestora cu aparatura necesara. "Se pregateste o ordonanta de urgenta care va reglementa privatizarea cabinetelor medicale si care va aparea in urmatoarele zile. In Parlament exista toate sansele sa se modifice, iar raspunsul sa nu fie favorabil. Noi ne-am gindit sa va sprijinim in acest sens. Chiar daca primarii se opun acestui proces, noi va vom da tot sprijinul necesar si din punct de vedere politic, daca este nevoie", a declarat Mihai Copaci, presedintele CAS in fata medicilor prezenti la intilnirea de ieri. Potrivit presedintelui bancii sanitare, o data ce medicii de familie au achizitionat cabinetele medicale, acestea ramin in posesia proprietarilor, deoarece legea nu este retroactiva. Asta inseamna ca nu pot fi retrocedate daca procesul de vinzare-cumparare s-a realizat inainte de trecerea ordonantei prin Parlament. Pe de alta parte, in ultima vreme, liberalul Copaci se arata plin de cutoazie fata de medicii de familie pentru a le cistiga simpatia politica. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.