Social

Spitalele se pregatesc de acreditare

Cristina Palade
17 ian 2008 1012 vizualizări
Spitalele din judet se pregatesc pentru intocmirea actelor necesare pentru indeplinirea conditiilor igienico-sanitare in vederea obtinerii acreditarii.

"Toate spitalele au un termen de cinci ani pentru acreditare. Anul acesta termenul a expirat si trebuie sa depuna documentatia necesara pentru obtinerea acesteia. O conditie primordiala este identificarea spatiilor si indeplinirea tuturor circuitelor", a declarat doctorul Cornelia Draguna, directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP). In urma controalelor efectuate inca de la inceputul acestui an, dar si in urma monitorizarii evolutiei unitatilor sanitare de-a lungul anului trecut, reprezentantii ASP si Inspectiei Sanitare de Stat (ISS) au tras concluzia ca spitalele din Adjud, Dumbraveni si Spitalul Judetean "Sfintul Pantelimon" din Focsani au facut mari eforturi in ceea ce priveste respectarea circuitelor si a conditiilor igienico-sanitare. In momentul de fata, cea mai mare unitate sanitara cu paturi din judet are in plan externalizarea blocului alimentar care functioneaza la subsolul unitatii. "In afara de blocul alimentar de la Spitalul Vidra si de Spitalul Adjud, toate celelalte spitale au probleme cu blocul alimentar", a tinut sa precizeze Cornelia Draguna, sefa ASP. O alta conditie ca spitalele sa primeasca autorizarea este ca unitatile respective sa indeplineasca conditiile prevazute de Legea 95/2006, privind reforma in domeniul sanatatii, dar si anumite anumite ordine ale Ministerului Sanatatii Publice. Potrivit directorului ISS, Mircea Stoenoiu, in urma depunerii documentatiei, o comisie venita de la Minister va inspecta toate unitatile sanitare si va lua apoi decizia daca le va acredita sau nu. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.