Social

S-au cerut mai multi bani pentru Sanatate

Cristina Palade
15 ian 2008 1223 vizualizări
Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CAS) vrea sa obtina un buget de 200.940 mii lei pentru anul in curs, fonduri ce sint cu 30% mai mari fata de cele obtinute anul trecut.

"Saptamina trecuta am facut demersuri la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate pentru a solicita o crestere de pina la 30%, astfel incit estimarile pe care le-am facut pentru servicii sa se incadreze in limitele fundamentate. Aceasta majorare se refera la dispozitive medicale, medicamente si boli cronice, servicii medicale din spitale, medicina primara. De asemenea, am prezentat si alocatia bugetara necesara in 2008 pentru plata serviciilor medicale pe cele trei programe: oncologie, diabet, postransplant. Am prezentat necesarul de sume trimestrializate, astfel incit sa primim un buget initial, iar in trimestrul IV sa se faca o rectificare bugetara", a detaliat Mihai Copaci, presedintele CAS. Solicitarea de marire a bugetului se bazeaza si pe cresterea cu 40% a bugetului pe 2007, fata de anul 2005. "Cresterea fata de bugetul initial a fost, de-a lungul anului, de 33% la medicamente, de 47 % la serviciile medicale in ambulatoriu, de 37% la asistenta medicala paraclinica. Daca ar fi sa facem o comparatie cu anii 2005-2006, bugetul anului 2007 a fost mai mare cu aproape 40% fata de bugetul din 2005", a mai adaugat Copaci. In cazul in care bugetul solicitat va fi aprobat, cei 350 de furnizori de servicii medicale care trebuie sa intre in contract cu banca sistemului sanitar vor avea mai multi bani pentru realizarea de servicii medicale. Fondurile ar putea sosi pina pe data de 20 ianuarie. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.