Social

Cum poti munci legal in Marea Britanie

Iulia Crețu
14 ian 2008 728 vizualizări
Vrincenii care s-au hotarit sa plece peste hotare si sa isi caute un loc de munca in Marea Britanie trebuie sa afle o serie de informatii specifice despre destinatia lor.

Biroul de Consiliere pentru Cetateni din cadrul Primariei Focsani pune la dispozitia celor interesati pliante cu informatii si raspunsuri la intrebarile celor care nu stiu ce presupune piata muncii din Regatul Unit. Astfel, muncitorii care vor sa obtina salarii mai bune decit in Romania trebuie sa stie ca lucratorii calificati si cei cu inalta calificare pot munci in Regat daca indeplinesc conditiile necesare primirii permisului de munca. Specificul Marii Britanii difera mult de cel al Italiei, Greciei sau Spaniei, care pun mare accent pe agricultura. In Marea Britanie agricultura si prelucrarea produselor alimentare sint domenii supuse unor cote stricte, care nu depasesc 20 de mii de angajati pe an. Cei care vor sa aplice pentru un job in patria lui Shakespeare pot consulta pagina de web www.workingintheuk.gov.uk pentru a-si stabili statutul de lucru. Acestia trebuie sa solicite un permis pentru lucratori in urma aderarii. Angajatorul din Marea Britanie ar trebui sa completeze formularele pentru permisul de sedere. Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca anunta repartizarea pentru Romania si Bulgaria a mii de joburi in agricultura in Marea Britanie. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.