Social

Centrul de Transfuzie a ramas fara bonuri de masa

Cristina Palade
12 ian 2008 1120 vizualizări
Centrul de Transfuzie Sanguina a ramas fara bonurile valorice cu care-i recompensa pe vrincenii care-si donau singele in centru pentru a putea cumpara ceva de mincare.

Stocurile de singe sint aproape de zero, iar centrul are nevoie urgenta de donatori

Aceasta in conditiile in care centrul duce, deja, lipsa de donatori de cel putin doua luni. "Nu ne-au dat bonurile de masa pe care le dadeam la donatori. Apelez la toti oamenii de buna credinta sa vina sa doneze singe si fara sa ia acele bonuri", ne-a declarat Miora Hanta, sefa Centrului de Transfuzie. Motivul principal al lipsei bonurilor este faptul ca firma care a cistigat licitatia pentru tiparirea acestora nu a virat banii in contul Ministerului Sanatatii Publice. "Licitatia a avut loc la Bucuresti si a fost efectuata de catre Institutul de Hematologie, dar firma care a cistigat licitatia nu a virat banii in cont", a precizat Mioara Hanta. Potrivit directoarei Centrului de Transfuzie Sanguina, "banca" de singe se afla in fata unei situatii fara precedent, deoarece in momentul de fata din stoc lipsesc majoritatea grupelor de singe. "Avem nevoie urgenta de donatori pentru ca ne confruntam cu o situatie foarte grea. Asteptam firme care au salariati mai multi si care vor sa doneze singe ca sa ne ajute", ne-a mai spus Mioara Hanta. Desi in perioada sarbatorilor crestea numarul donatorilor de singe, ajungindu-se pina la 30 de donatori pe zi, in ultima perioada a batut vintul prin Centru, ajungindu-se pina la zece donatori pe zi si chiar mai putini. Doar citiva donatori fideli sau cei care veneau la centru pentru obtinerea bonurilor valorice in valoare de 52,92 lei si-au mai facut aparitia in ultimele trei saptamini. Si, pentru ca inceputul de an sa fie si mai rau, lada frigorifica care a fost achizitionata pentru pastrarea singelui in conditii optime de temperatura si igiena nu a fost achitata. "Am cumparat o lada frigorifica pe care nu am achitat-o si pe care, daca nu o achitam in termen de trei luni, o pierdem", a incheiat directorul Mioara Hanta. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.