Social

Bani pentru inverzirea Focsaniului

Iulia Crețu
10 ian 2008 751 vizualizări
Ministerul Mediului ar fi interesat mai mult de replantarea zonelor defrisate cu arbori autohtoni si mai putin cu palmieri sau cactusi

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile a demarat etapa a doua a programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati. Practic, autoritatile locale dispun de sume de 60 de milioane RON pentru a inverzi zonele fara vegetatie. Pot primi finantare proiectele depuse de autoritati care sint proprietarii sau administratorii terenului dorit a fi plantat. Selectia proiectelor se va realiza pe baza unor criterii, prioritate avind localitatile cu suprafata mica de spatiu verde pe cap de locuitor, cele cu numar mare de locuitori, cu suprafete intinse defrisate, dar si cele care reabiliteaza spatii verzi deja existente. De asemenea, banii se acorda pentru plantarea de material arbustiv si arborescent din flora autohtona, in detrimentul plantelor exotice. Astfel, Focsaniul ar avea mai multe sanse de a primi finantare daca proiectul ar presupune plantarea de castani in locul unor palmieri. De asemenea, se incurajeaza utilizarea de materiale ecologice. "Proiectele care respecta valorile arhitecturale specifice zonei in care se realizeaza sau fac parte dintr-un master-plan de sistematizare a unei zone mai mari vor avea prioritate fata de cele care nu tin cont de aceste considerente", se arata intr-un comunicat de presa remis redactiei noastre de Agentia pentru Protectia Mediului. Cei interesati de a respira un aer mai curat in Focsani pot depune proiectele pina la finele acestei luni la Ministerul Mediului si Dezvoltarii, bd. Libertatii nr. 12, sector 5, Bucuresti. Finantarea nerambursabila este sustinerea financiara a cheltuielilor eligibile ale proiectului 100%. "Ghidul de Finantare furnizeaza informatii si clarificari privind completarea cererilor de finantare pentru proiecte, precum si informatii legate de fazele si desfasurarea programului de finantare. Acest document se poate procura de pe site-urile www.afm.ro si www.mmediu.ro, cit si de la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului, strada Dinicu Golescu", a declarat Paul Mihai Giurca, directorul APM Vrancea. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.