Social

Salariul minim garantat a ajuns la 500 RON

Iulia Crețu
10 ian 2008 1053 vizualizări
Anul 2008 aduce salariatilor o noutate in ceea ce priveste salariul minim garantat. Acesta a ajuns la 500 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 170 de ore în medie pe luna în anul 2008, ceea ce reprezinta 2,941 lei/ora

începind cu 1 iulie 2008, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata va fi de 540 lei lunar, reprezentind 3,176 lei/ora, in conditiile realizarii principalilor indicatori economici pe care este construit bugetul de stat pe anul 2008, respectiv cresterea produsului intern brut, tinta de inflatie, precum si de nivelul productivitatii muncii. Hotarirea Guvernului nr.1507/2007, pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata a intrat in vigoare de la 1 ianuarie acest an. "Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata. Stabilirea pentru personalul incadrat prin incheierea unui contract individual de munca de salarii de baza sub nivelul celui prevazut in prezenta lege, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 2.000 lei", a declarat Marina Dantis, directorul executiv al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Vrancea. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.