Social

Conditii de iarna pe drumurile din judet

Ziarul de Vrancea
8 ian 2008 727 vizualizări
Pe patru drumuri din Vrancea se circula in conditii dificile u Ambulanta nu s-a confruntat insa cu probleme deosebite

Dupa ce in primele zile ale anului viscolul a transformat circulatia intr-un infern pe drumurile din sudul si nordul judetului, zapada care a inceput sa cada duminica dupa-amiaza i-a speriat din nou pe vrinceni. Din fericire, cantitatile de precipitatii nu au fost foarte mari, astfel ca situatia in trafic nu a ridicat probleme deosebite ieri. "Pe toate drumurile nationale si judetene din Vrancea circulatia este deblocata. Pe anumite drumuri se circula in conditii de iarna", a spus Cristina Enache, purtatorul de cuvint al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Drumurile pe care se circula in conditii dificile sint DN 2D Lepsa - limita de judet, 2 km in comuna Soveja, Jitia - Vintileasca si Andreiasu - Butucoasa. Potrivit Sistemului de Gospodarire a Apelor, cantitatea cea mai mare de precipitatii, de 7,3 l/mp, a cazut la Mircesti, unde insa erau doar 7 cm de zapada ieri dimineata. Au mai cazut 3,8 l/mp la Tataru, unde stratul de zapada a atins 3 cm si 3,5 l/mp la Jiliste, unde era un strat de 5 cm. La Valea Sarii si Nereju se inregistra ieri dimineata un strat de 18 cm de zapada, in timp ce la Lepsa erau 15 cm, la Reghiu 13 cm, iar la Groapa Tufei- Gura Calitei 10 cm.

Ieri a avut loc o sedinta a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta in care s-a analizat situatia traficului pe drumurile din judet si, de asemenea, s-a hotarit sa se ceara cantitatea de 20 de tone de motorina din rezerva de stat pentru interventii in sprijinul populatiei in cazul unor eventuale situatii deosebite. Conducerea Politiei Rutiere s-a declarat multumita de situatia drumurilor din judet, dar si de modul in care a intervenit Sectia Drumuri Nationale, pe care o amendase in urma cu citeva zile pentru ca nu ar fi intervenit la un drum national inzapezit. Zapada cazuta pina in prima parte a zilei de ieri a facut ca circulatia pe drumurile din judet sa se desfasoare insa putin mai greoi, atit in oras, cit si in majoritatea comunelor. Potrivit Serviciului Judetean de Ambulanta, masinile de interventie nu au intimpinat probleme prea mari. "Pina in momentul de fata s-a circulat in conditii de iarna. Nu a ramas nici o ambulanta inzapezita si nu au fost probleme cu transportul bolnavilor la unitatile spitalicesti", ne-a declarat doctorul Danut Ceamburu. Datele despre situatia drumurilor si problemele Ambulantei si unitatilor medicale au fost raportate la Ministerul Sanatatii. (C. PALADE, D. CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.