Social

Alcooltest pentru personalul ambulantei

Cristina Palade
8 ian 2008 751 vizualizări
Serviciul de Ambulanta Judetean (SAJ) are de la sfirsitul anului trecut un aparat de masurare a alcoolemiei.

Angajatii SAJ vor fi testati la intrarea in tura daca nu au vreo legatura "de singe" cu Bachus

Alcooltestul costa 1.500 lei si a fost achizitionat din venituri proprii ale unitatii de la reprezentantul in Romania al unui furnizor strain. Dupa utilizare, aparatul indica ora, temperatura si, cel mai important, valoarea alcoolemiei persoanei testate, toate aceste informatii raminind stocate in memoria aparatului. Alcooltestul va fi folosit pentru verificarea tuturor angajatilor SAJ la fiecare intrare in tura. "Abia am invatat cum se foloseste. In scurt timp il vom folosi pentru tot personalul, la fiecare intrare in tura. Cu ajutorul acestuia se vor face verificari la personalul de la Serviciul de Ambulanta dar vor putea fi facute si controale inopinate", ne-a declarat Alexandru Gurgu, inginer in cadrul SAJ. Chiar daca pina acum nu au fost probleme legate de consumul de alcool in unitate, initiativa directorului SAJ, dr. Danut Ceamburu, este de laudat si a fost destul de bine primita de restul angajatilor. "N-au fost probleme pina acum, dar Codul Rutier si regulamentul de ordine interioara ne obliga sa ne asiguram ca angajatii sint odihniti in permanenta si nu se afla sub influenta alcoolului. Daca totusi se vor gasi persoane sub influenta alcoolului, acestea vor fi penalizate conform Codului Muncii si reglementarilor de ordine interna, dar se poate ajunge chiar pina la desfacerea contractului de munca", ne-a mai spus inginerul Alexandru Gurgu. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.