Social

Sarbatorile au trecut fara trichineloza

Mihaela Beșleagă
5 ian 2008 495 vizualizări
Zeci de mii de porci au fost sacrificati in Vrancea cu ocazia sarbatorilor de iarna. Examenul trichineloscopic a fost obligatoriu pentru carnea provenita de la porcii destinati sacrificarii de Ignat, in ciuda faptului ca nu toti gospodarii au recurs la acest test de siguranta.

Proprietarii, fie persoane particulare, fie detinatori de exploatatii mari de animale, au fost obligati sa efectueze acest examen, nu numai pentru a evita o amenda, cit, mai ales, pentru a nu pune in pericol sanatatea lor si a consumatorilor. In urma controalelor efectuate de medicii veterinari concesionari, cit si de personalul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), nu s-a inregistrat nici un caz de trichineloza, cel putin deocamdata. "Noi am facut examene, atit la porcii sacrificati in gospodarii, cit si la carnea pusa in consum. In urma examenelor, nu am depistat nici un caz de trichineloza", a declarat dr. Iulian Cucoli, purtatorul de cuvint al DSVSA Vrancea. La nivelul judetului, din primele estimari ale reprezentantilor DSVSA, s-au efectuat aproximativ 23.000 de examene trichineloscopice. Un asemenea text costa in jur de 5 lei. (M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.