Social

100 de locuri de munca in Germania

Doina Ganea
4 ian 2008 751 vizualizări
Germanii ofera 100 de locuri de munca pentru studentii romani in vara acestui an u tinerii au posibilitatea sa cistige bani de pe urma spalarii vaselor in restaurante sau a podelelor in camerele de hotel

Centrala pentru straini si mediere de specialitate organizeaza selectii pentru studentii care doresc o slujba in strainatate pe perioada vacantei de vara. In acest sens, Germania pune la bataie 100 de locuri de munca sezoniere. Pentru a fi selectati, studentii trebuie sa faca dovada inmatricularii lor la o facultate de specialitate, sa aiba cunostinte de limba germana (cel putin trei ani de studiu), sa accepte sa lucreze in orice loc de pe cuprinsul Germaniei si in cit mai multe ramuri economice. Depunerea dosarelor si testarea studentilor din Vrancea, privind cunostintele de limba germana, se vor desfasura incepind cu 21 ianuarie 2008 la sediul Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti. Studentii trebuie sa fie pregatiti sa lucreze minim doua luni in Germania, experienta in munca fiind un avantaj. "De asemenea, trebuie sa fie foarte flexibili, mobili si dispusi sa lucreze peste tot in Germania. Din pacate nu se poate lua in considerare dorintele speciale pentru anumite localitati. Solicitantii care doresc sa lucreze numai intr-un anumit oras sau intr-o anumita regiune a Germaniei vor primi raspuns negativ", se arata intr-un comunicat al AJOFM Vrancea. Dosarul aplicantilor va trebui sa contina doua fise de solicitare, un certificat de limba straina, un certificat de inmatriculare original si doua poze tip pasaport. Certificatul de inmatriculare este documentul eliberat de universitatea sau facultatea de specialitate, care demonstreaza statutul de student. Locurile de munca se ofera in special acolo unde alte persoane sint in concediu, aceasta insemind Bavaria si Baden Wurttenberg. Potrivit comunicatului AJOFM Vrancea, majoritatea locurilor de munca sint in domeniile hotelier, gastronomie (tip Mc Donalds), in agricultura si curatenie cladiri. In domeniul hotelier si gastronomie se poate obtine un loc de munca in servire, bucatarie, camerista sau persoana care se ocupa de curatenie, fiind insa necesare cunostinte foarte bune de limba germana. Vor fi avantajati studentii care au mai lucrat in aceste doua domenii. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.