Social

Aglomeratie la UPU

Ziarul de Vrancea
29 dec 2007 619 vizualizări
Medicii de familie si policlinicile nu lucreaza in aceasta perioada, iar focsanenii s-au inghesuit la spital pentru a-si rezolva problemele de sanatate

Ieri a fost mare aglomeratie la Unitatea de Primiri Urgente (UPU). Pina la ora 12.00, medicii de garda au consultat peste 50 de persoane cu diferite afectiuni. Marea aglomeratie se datoreaza, in special, faptului ca in aceste zile nici medicii de familie si nici medicii din Policlinicile 1 si 2 nu au lucrat. Drept urmare, vrincenii s-au imbulzit ieri la UPU pentru a fi vazuti de un medic specialist. "De dimineata, in doar patru ore, au fost consultate 50 de persoane. Pentru orice tip de interventie ei vin la noi, indiferent daca este sau nu caz de urgenta. Pacientii trebuie sa fie calmi si sa inteleaga ca e un singur medic de garda. Menirea medicului de urgenta este sa asigure prioritate urgentelor majore si sa faca triajul pacientilor. Trebuie un examen preliminar de cel putin 5-10 minute inainte de consultatia propriu-zisa. Fiecare trebuie evaluat in functie de afectiunea pe care o are. De aceea facem un apel la focsanenii care vin la UPU sa isi astepte linistiti rindul, deoarece cazurile vor fi solutionate in functie de gravitatea lor", a declarat dr. Dana Mariana Dinca, sefa UPU. Cu toate acestea, oamenii strinsi in hol au cerut rapiditate si promptitudine in servicii, mai ales in aceste zile. "Am venit cu copilul de 4 ani. Am fost la tara si s-a lovit la cap. Am dat telefon medicului de familie si mi-a zis sa vin aici", ne-a spus o mamica suparata ca asteapta la rind. Deoarece pe fiecare tura este doar un medic de garda si trei asistenti, nu este timpul fizic necesar pentru examinari pe banda rulanta. De aceea si presiunea psihica este foarte mare, iar medicii trebuie sa fie atenti la toate persoanele si la diagnostice. Din cauza tuturor acestor neajunsuri, Cornelia Draguna, sefa Autoritatii de Sanatate Publica, a demarat o serie de controale la cabinetele medicilor de familie pentru a vedea daca acestia respecta sau nu programul de activitate. In momentul de fata, la UPU sint doar cinci medici, iar in anul care tocmai se incheie numarul urgentelor a crescut. "Daca in anul 2006 au fost 25.000 de persoane consultate la UPU, in 2007 medicii au vazut un numar de 28.869 persoane", a spus dr. Dana Mariana Dinca. (Cristina PALADE)


"Siguram servicii medicale in regim continuu"


In noaptea dintre ani, Spitalul din Adjud functioneaza cu program de garda normal. Mai mult decit atit, pacientii vor minca bucate de sarbatoare. "Asiguram asistenta medicala continua pe doua linii de garda, una pe servicii chirurgicale si una pe servicii medicale si bineinteles, managerul, mereu prezent. Pentru noaptea de revelion si prima zi din an, vom pregati pentru pacienti un meniu special", ne-a declarat manegerul Spitalului Adjud, dr. Claudiu Zara. (A. M. C)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.