Social

Spitalul Judetean si Serviciul de Ambulanta

Cristina Palade
28 dec 2007 782 vizualizări
Policlinica 1 si fosta Policlinica 2, actualmente Centrul Medical Focsani (CMF), au avut usile inchise a treia zi de Craciun, fapt care i-a nemultumit pe cei care au avut nevoie de ajutor medical dupa zilele libere din aceasta perioada.

Pe ferestrele Centrului Medical Focsani erau lipite afise, pe care era inscriptionat programul de sarbatori. Hirtiile, scrise cu "litere de-o schioapa", anuntau ca zilele de 24, 25, 26, 27 sint libere, unitatea fiind inchisa, dar si ca urgentele medicale sint preluate de personalul medical de la Unitatea Primiri Urgente (UPU) de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon". Incepind de astazi, programul intra in normal, urmind ca in zilele de 31 decembrie, 1 si 2 ianuarie sa se intrerupa iar. "Prima zi lucratoare este 3 ianuarie 2008", se arata in anuntul lipit pe geamul Policlinicii 1. Oamenii au fost revoltati, deoarece nu si-au putut rezolva problemele de sanatate decit la sectia de urgente a Spitalului Judetean. "Copilul meu este racit foarte tare, dar vad ca nu este nimeni in policlinica. O sa-i dau telefon doamnei doctor sa vad ce-mi da sa iau pentru fetita si apoi vin la cabinet dupa sarbatori. Totusi, trebuia sa fie cineva aici pentru urgente de felul acesta", ne-a spus Carmen Paradu, care venise a CMF cu fetita de doar 3 ani, pentru un control medical. In conditiile in care medicii de familie si-au luat liber, tot greul a cazut zilele acestea pe umerii medicilor de la Serviciul de Ambulanta si pe medicii de la UPU. "Ambulanta preia toate aceste servicii medicale, desi se lucreaza doar cu patru medici. In primele zile de Craciun am avut o avalansa de solicitari, au predominat colicile abdominale, traumatismele prin agresiuni, dar si starile de betie. Putem spune ca medicii de pe ambulanta nu au avut sarbatori si nici nu o sa aiba pina la sfirsit, dupa Revelion", ne-a declarat doctorul Simona Ionescu, medic la SAJ Vrancea. Chiar daca toate cabinetele de specialitate din cadrul CMF erau inchise, cabinetul privat de radiologie si ecografie al doctorului Constantin Buza a functionat pe tot parcursul zilei de ieri. "Doar doi pacienti au fost programati, restul au venit ca s-au simtit rau. In mare parte cei care au venit ieri au avut o simptomatologie digestiva. Noi lucram astazi cu personalul la parametrii normali, adica doctor Constantin Buza si cei patru asistenti", ne-a declarat asistenta Nuta Morunglav de la cabionetul de ecografie. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.