Social

Politistul, bunul meu prieten

Ana-Maria Cantia
28 dec 2007 556 vizualizări
Politia Municipiului Adjud in parteneriat cu Gradinita nr. 2, Scoala nr. 2 si Scoala nr. 3 Adjud au demarat un proiect intitulat "Politistul, bunul meu prieten", pentru a se apropia mai mult de copii, dar si pentru a identifica posibilele cazuri de violenta domestica si nu numai.

Profesorii au initiat proiectul dupa ce un copil a fost accidentat pe trecerea de pietoni

"Este un proiect educational la care participam patru institutii. La inceput, am plecat la drum cu ideea de a face un proiect doar pe teme rutiere, inspirati fiind de accidentul in care acum doua luni un copil a murit pe trecerea de pietoni. Noi am mai avut un asemenea proiect educational acum sase luni, dar in colaborare cu pompierii. Vrem ca elevii nostrii sa invete cit mai mult si in afara programei scolare", ne-a declarat Mihaela Pavel, invatatoare la Scoala nr. 3 din Adjud. Activitatile din cadrul proiectului se vor desfasura sub forma de concurs. "Activitatile din cadrul parteneriatului au ca scop cunoasterea si diminuarea cazurilor de violenta intra-familiala, prevenirea abuzurilor sexuale in cazul copiilor. Manifestarile se vor desfasura atit in sediile scolilor, cit si in sediul Politiei Adjud. Vor fi prezentate creatii ale elevilor, afise-manifest avind ca tema elemente ce prevad activitatile politistilor. Copiilor le va fi prezentata si o parte din dotarea logistica a Politiei, ciini de serviciu special dresati, autovehicule emblemate", ne-a declarat seful Politiei Municipiului Adjud, Ionel Bitca. Reprezentantii Politiei vor asigura, de asemenea, si premii pentru cistigatori. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.