Social

Oamenii strazii spera sa treaca si de aceasta iarna

Cristina Palade
24 dec 2007 614 vizualizări
Odata cu caderea primei zapezi, cei care au de suferit cel mai mult sint oamenii strazii.

O parte din acestia sint gazduiti in aceasta perioada in containerele Crucii Rosii pentru a nu ingheta sub cerul liber. "20 de oameni fara adapost stau in containerele amplasate pe Strada Mihai Eminescu din Focsani. Acesti oameni se gestioneaza singuri, unii au venituri proprii, altii primesc mincare calda de la cantina de ajutor social", ne-a declarat Rodica Davidean, directorul Filialei de Cruce Rosie. Dar bolnavi si flaminzi, mult mai multi semeni ramin afara in aceste zile, fara a avea cu ce se incalzi sau ce minca. De multe ori ei maninca resturi de prin containere si se incalzesc cu ajutorul unor cartoane, sau, in cele mai fericite cazuri, se cuibaresc linga un ciine, singurul prieten adevarat. Pentru ei, fiecare zi este o lupta pentru viata, pentru coltul pe care si l-au "cucerit" cu greu. Adaposturile realizate de Crucea Rosie si Primaria Municipiului Focsani sint insa insuficiente pentru cerintele actuale si nevoile tuturor oamenilor strazii. Daca aveti o farfurie de mincare in plus in aceste zile, nu ezitati sa o oferiti celor care au mai mult ca oricind nevoie de ajutor si compasiune. Daca vreti sa le oferiti un suris acestor persoane de sarbatori, puteti face donatii in hrana, bani sau obiecte la redactia Ziarului de Vrancea, la sediul Crucii Rosii sau direct la adaposturile sociale de pe strada Mihai Eminescu din Focsani. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.