Social

Maria Sapunaru, din nou presedinte la Colegiul Medicilor

Cristina Palade
21 dec 2007 1461 vizualizări
Colegiul Judetean al Medicilor si-a ales conducatorii in prag de sarbatori. Presedintele pentru mandatul din 2007- 2011 va fi tot doctorul Maria Sapunaru, presedintele Colegiului din ultimele doua mandate electorale, in ciuda faptului ca initial s-a spus ca medicul nu mai are dreptul sa candideze

Organizatia si-a ales si trei vicepresedinti, in persoana doctorilor Florentin Bengus, Mugurel Andronache si Costica Bira, iar dr. Violeta Jeni David va fi secretarul Colegiului. Noul purtator de cuvint al celor peste 500 de medici din Colegiu este dr. Valentin Ochean, cu precizarea ca restul medicilor pina la 13 pentru comitetul director au fost alesi din Adunarea Generala a Colegiului si Consiliul Judetean al Colegiului. Acestia sint: Ticu Cocioaba, Constantin Sapunaru, Mihail Cirstea, Ana Bontas, Grigore Hanta, Laura Lorena Necula. Noua formula s-a definitivat marti, in urma unei sedinte care a avut loc la sediul Colegiului Medicilor. Potrivit oficialilor din cadrul Colegiului, noua formula reprezinta rezultatul depunerilor candidaturilor, votarea acestora in cel de-al doilea tur organizat in perioada 9-10 decembrie, trimiterea voturilor la Comisia Electorala Centrala de la Bucuresti si validarea acestora prin decizia numarul 1 din 18 decembrie 2007. Desi legislatia in vigoare, respectiv Legea 95/2006 privind reforma in domeniul Sanatatii, stipuleaza la articolul 441, alin. 3, ca "numarul de mandate in organele de conducere de la nivel teritorial si national este de maximum doua, care pot fi consecutive", aceste prevederi intra in vigoare abia incepind cu mandatul 2007-2011. Aceasta pentru ca se aplica principiul retroactivitatii, printr-o hotarire a Curtii Constitutionale, potrivit Ordonantei de Urgenta 72/2006 ce modifica si completeaza Legea 95/2006. In aceste conditii, Maria Sapunaru a putut intra in al treilea mandat la sefia Colegiului. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.