Social

Prima realizare, Caminul de batrini de pe strada Fratenitatii

Doina Ganea
19 dec 2007 674 vizualizări
Primul tronson al Caminului de batrini, situat pe strada Fraternitatii din Focsani, a fost inaugurat ieri de primarul Decebal Bacinschi, alaturi de membri ai executivului si de consilierii focsaneni.

35 de persoane sint pregatite sa se mute de anul viitor la Caminul de batrini

Este poate prima realizare pe 2007 a alesilor locali, care de mai bine de 10 ani incearca sa concretizeze proiectul privind asigurarea unui adapost pentru pensionarii singuri si cu venituri reduse. "In sfirsit, am trait sa o vedem si pe asta! Problema Caminului de Batrini este de foarte multi ani si ma bucur ca datorita sprijinului nostru si al Primariei Focsani s-a reusit inaugurarea primului corp de cladire din acest complex pentru virstnici. Cred ca este cu adevarat o realizare importanta", a declarat consilierul democrat Mioara Lazar, care de-a lungul acestui an a insistat pentru finalizarea lucrarilor la Camin. Si primarul Decebal Bacinschi a fost incintat de calitatea lucrarilor si de efortul celor din Primarie care au facut tot posibilul ca primele 20 de garsoniere pentru batrini sa fie finalizate pina la sfirsitul acestui an. "Sintem in masura sa apreciem acum importanta acestui proiect, dar si efortul tuturor celor care l-au sustinut si realizat. Ne bucuram ca avem posibilitatea sa gazduim primele 40 de persoane care au nevoie de ingrijire si adapost", a declarat Decebal Bacinschi. Potrivit acestuia, la Primaria Focsani exista pina in prezent aproximativ 35 de cereri pentru un loc in Camin, ce este condus de medicul Anca Largeanu Apostol. La inaugurarea de ieri a luat parte si reprezentantul municipalitatii olandeze s\'Hertogenbosch, Herman Loeraker, care isi petrece doua zile in Focsani pregatind vizita consilieriilor de anul viitor in Olanda.


Spatiile de tratament mai intirzie


Primarul si consilierii locali au inspectat ieri garsonierele dotate cu baie si dus proprii, o mica bucatarie si o debara. Fiecare camera este complet echipata cu doua paturi, noptiere, dulap, masa cu doua scaune, covoare, perdele, lenjerie si jaluzele. La parter a fost rezervat un spatiu pentru cabinetul medical, sala de mese, club si biblioteca, acestea fiind singurele beneficii pentru virstnici. Pina la finalizarea lucrarilor, hrana va fi insa preparata in alta locatie si va fi doar incalzita in cantina Caminului, in timp ce hainele rezidentilor si lenjeria vor fi spalate la o curatatorie din oras. Lucrarile la azil au fost executate de SCCM Vrancea, finantarea fiind asigurata initial de la Guvern prin Agentia Nationala a Persoanelor cu Handicap sau din Fondul "Solidaritatea". In ultimii ani Primaria Focsani a alocat aproape 2 milioane de lei de la bugetul local pentru diferite lucrari. Investitia a fost proiectata pentru o capacitate de 100 de locuri de cazare in 8 corpuri de cladire care urmau sa cuprinda 0,2 hectare. Primarul Decebal Bacinschi a declarat ca ar mai fi nevoie de inca 10 milioane lei pentru a finaliza in totalitate Caminul de batrini. Avind in vedere ca este destinat persoanelor in virsta, Caminul are prevazute spatii pentru tratament, pentru recuperare, sala de mese, pensiune, biblioteca, o capela interioara, un club de recreere, instalatie de radioficare interna, bucatarie si spalatorie. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.