Specialistii spun da pentru piinea neagra si integrala
Calitatea piinii integrale si negre este data de prezenta invelisului si a germenului din bobul de griu sau tarite. "Piinea integrala sau neagra ne asigura necesarul de energie zilnica prin consumul bogat de amidon, necesarul de vitamine B si E ca si aminoacizii esentiali, dar si necesarul de fibre vegetale care contribuie la prevenirea constipatiei si a cancerului de colon", ne-a declarat Carmen Turcan, purtatorul de cuvint al ASP. Pina la finele anului, dar si pe parcursul anului viitor, in toate magazinele alimentare atit din mediul urban, cit si din mediul rural vor fi lipite afise care sa-i indemne pe oameni sa consume mai multa piine neagra. "Vom demara aceasta campanie pentru consumarea piinii negre si integrale. Motivul principal este cresterea numarului de cazuri de cancer de colon care se observa si la nivelul judetului. Drept urmare vom lipi afisul in toate unitatile alimentare si vom incerca sa-i convingem pe oameni ca piinea integrala si neagra este cea mai sanatoasa", ne-a mai spus Carmen Turcan. Conform statisticilor oferite de Casa de Asigurari de Sanatate, in primele patru luni de la desfasurarea programului de evaluare a starii de sanatate a populatiei, 350 de vrinceni sint predispusi sa se imbolnaveasca de cancer colorectal. (C. PALADE)