Social

Actiune de salubrizare la marginea Focsaniului

Iulia Crețu
15 dec 2007 716 vizualizări
Garda de Mediu a mobilizat Primariile Odobesti si Cimpineanca pentru a face curat sub pasarela spre soseaua Vrancei

Dupa modelul lansat de presedintele Traian Basescu, care a curatat centura capitalei in luna noiembrie, Garda Judeteana de Mediu Vrancea va participa astazi la o actiune de salubrizare in zona canalului Siret-Baragan. La campania celor de la Mediu vor participa Primariile Odobesti si Cimpineanca, participantii la curatenie avind ca scop transformarea peisajului dezolant cu deseuri din materiale de constructii, pet-uri si resturi menajere in ceva cu mult mai apropiat de natura. Soferii care obisnuiesc sa treaca prin zona stiu ca pasarela dinspre soseaua Vrancei s-a transformat intr-o a doua platforma de gunoi a municipiului. "Vom derula o actiune in aceasta zona pentru ca aici, focsaneni, odobesteni, dar si societati comerciale obisnuiesc sa depoziteze deseuri. Noi am derulat inspectii si i-am sanctionat pe cei prinsi in flagrant. Este cumplit ce este acolo, a devenit o a doua platforma de gunoi a orasului. Vreau sa tragem un semnal, sa se stie ca zona este monitorizata. Este domeniu public, insa nimeni nu a vazut nimic, nimeni nu isi asuma responsabilitatea. In aceasta campanie de salubrizare vor fi prinse si alte zone", ne-a declarat Aurel Cristian, comisar sef in cadrul Garzii de Mediu Vrancea. Mai mult, acesta a semnalat si imaginea groaznica care se contureaza si pe soseaua de centura a municipiului. Zona de aici este in proprietate privata, iar cei care depoziteaza deseuri rezultate din spargerea materialelor de constructii si-au invatat lectia si au obtinut avize de la Agentia pentru Protectia Mediului pentru supranaltarea terenului. "Noi ii punem sa mai cosmetizeze, sa ia din sacii de plastic, sper sa se apuce sa construiasca cit mai repede. Aspectul este groaznic", a completat Aurel Cristian. Comisarul sef de la Garda de Mediu Vrancea a amintit ca prioritar in actiunea de salubrizare va fi curatarea zonelor de pe linga riuri. (Iulia CRETU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.