Social

Familia Olaru asteapta azi verdictul medicilor

Cristina Palade
12 dec 2007 888 vizualizări
Parintii ramasi fara cel de-al doilea lor copil au speranta ca cineva le va face dreptate, motiv pentru care ieri au depus o plingere si la IJP Vrancea

Familia Nicoleta si Marin Olaru din Haret trebuie sa primeasca astazi verdictul comisiei de ancheta care s-a constituit la nivelul Spitalului Judetean de Urgenta "Sfintul Pantelimon" Focsani si care a primit misiunea de a elucida conditiile in care a decedat la nastere fetita lor. Parintii si-au inmormintat fetita vineri, cu numele Ioana si nu Daria cum vroiau sa o boteze initial. "Preotul a spus ca este mai bine sa-i punem numele Ioana, urmind ca de Boboteaza sa mergem la cimitir sa sfinteasca iar mormintul. Abia dupa 40 de zile ne putem apuca si noi sa facem pomenile, asa cum se cuvine", ne-a spus tatal fetitei, cu lacrimi in ochi. Desi familia si-a imormintat fetita in cimitirul din satul Haret, atit Nicoleta, cit si Marin Olaru sint hotariti sa mearga pina in pinzele albe pentru a descoperi care a fost adevarul si pentru a-i face pe vinovati sa plateasca, evident daca acestia vor fi descoperiti. Cu toate acestea, cei doi se lovesc de birocratie, deoarece pina in momentul de fata nu au primit nici un certificat de la Laboratorul de Anatomie Patologica, unde s-a facut necropsia micutei lor. "Am fost la Anatomie Patologica pentru a cere certificatul de deces ca sa avem si noi in scris ceea ce s-a costatat la necropsie. Mi-au spus ca cel mai probabil mi-l vor da vineri, dar tare imi este teama ca ma vor amina iar. In schimb, am primit certificatul de nastere pe care scrie «copil nascut mort»", ne-a declarat ieri Marin Olaru. Barbatul mai spune ca reclamatia sa nu a fost luata pina acum in discutie de catre Colegiul Judetean al Medicilor, deoarece acest organism profesional nu are inca un presedinte dat fiind ca alegerile interne sint in curs de desfasurare. Cert este ca parintii doresc sa se faca lumina in acest caz, motiv pentru care au depus ieri o plingere si la Politie in care reclama culpa medicala. "Am fost si la Politie si am depus o plingere. Sotia mea a povestit exact ceea ce s-a intimplat de vineri seara, de cind au inceput durerile, pina cind a nascut, marti seara, pe data de 4 decembrie. Sotia mea a povestit si cum a fost tratata in timpul travaliului de catre asistenta medicala pe nume Nuti. Politistii mi-au dat un numar de inregistrare si mi-au spus ca este un caz penal si urmeaza sa faca o ancheta", a incheiat Marin Oalaru. Dupa cum a anuntat managerul general al spitalului, dr. Nicolae Moise, astazi ar urma sa primeasca rezultatele oficiale ale anchetei interne de care se ocupa sase medici specialisti cu competente diferite. Deocamdata nu se stie daca rezultatele anchetei interne vor fi facute publice, data fiind lipsa de transparenta de care a dat dovada spitalul in acest caz. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.