Social

200 de euro, neatractivi pentru tinerii casatoriti

Doina Ganea
12 dec 2007 22095 vizualizări
Exista la ora actuala cupluri de tineri casatoriti din Focsani care nu acorda foarte mare atentie darului de 200 de euro acordat de statul roman pentru primul "da". Potrivit oficialilor Primariei Focsani, de multe ori, angajatii sint nevoiti sa ii caute pe beneficiari de cite 4-5 ori pentru a le inmina banii

Multe cupluri uita sa-si ia cadoul de nunta oferit de stat

Statul roman acorda incepind cu anul acesta suma de 200 de euro tuturor cuplurilor aflate la prima casatorie. Aceasta masura este menita a stimula cuplurile sa se casatoreasca. Cei care vor face primul pas in acest sens in noul an si care vor sa beneficieze de aceasta prima de iubire trebuie sa fie cetateni romani, cu domiciliul in tara si sa se casatoreasca la o primarie din Romania. Cei 200 de euro se acorda pe baza unei cereri si de ei beneficiaza numai persoanele aflate la prima casatorie. Cererea se depune la primaria de care apartin cei doi in termen de o luna de la inscrierea casatoriei in registrul de stare civila. Banii sint alocati de Guvern, dar intii vor fi dati din bugetul local. Potrivit directorului Serviciului Public Local de Asistenta Sociala Focsani, pina acum au beneficit de ajutorul de casatorie de 200 de euro un numar de 485 de cupluri, valoarea ajutoarelor fiind de 72.750 de lei. "Banii vin de la Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale. Din pacate, nu toti tinerii sint interesati de acesti bani. Pe unii ii cautam cu telefoanele de cite patru- cinci ori pina sa le dam banii. Cei mai multi pleaca in concediu sau in luna de miere de dupa nunta si uita de acest ajutor. Avem pina acum 23 de persoane care nu si-au ridicat cadoul de 200 de euro", ne-a directorul SPLAS Focsani, Mihai Ioan Ciubotaru. (D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.