Social

Retetele valabile 90 de zile revin

Cristina Palade
11 dec 2007 695 vizualizări
Medicii de familie pot prescrie medicamente pentru vrincenii care sufera de boli cronice stabilizate si cu schema terapeutica stabila, cit si pentru bolnavii cu diabet, cu afectiuni oncologice si pentru stari posttransplant, cuprinsi in programul national cu scop curativ, pentru o perioada de pina la 90 de zile.

Ttotusi, medicii cred ca bolnavii nu vor avea bani sa le cumpere

Aceasta noua modificare vine la o luna de cind Casa Nationala de Asigurari de Sanatate anunta ca nu se mai pot prescrie medicamente la 90 de zile, ci la 30 de zile. "Incepind cu luna decembrie au fost abrogate prevederile potrivit carora in lunile noiembrie si decembrie 2007, pentru bolnavii cu boli cronice stabilizate si cu schema terapeutica stabila, medicii de familie pot prescrie medicamente pe o perioada de pina la 60 de zile, respectiv 30 de zile. Prin urmare, medicii de familie pot prescrie medicamente pentru o perioada de pina la 90 de zile, perioada fiind stabilita de comun acord de medicul prescriptor si asiguratul beneficiar al prescriptiei medicale si mentionata pe reteta sub rubrica aferenta CNP-ului", le-a spus Mihai Copaci, medicilor de familie la intilnirea care a avut loc, ieri, la Inspectoratul Scolar. Potrivit medicilor prezenti in sala, chiar daca au aceasta posibilitate de prescriere a medicamentelor la 90 de zile, bolnavii nu vor avea resursele materiale necesare pentru plata intergrala a acestora. "Chiar daca noi le prescriem lor retete pentru lunile decembrie, ianuarie si februarie, ei nu au bani ca sa le cumpere", a spus unul din medicii prezenti. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.