Social

Costica Stanciu nu a primit un rinichi nou

Cristina Palade
8 dec 2007 1497 vizualizări
Costica Stanciu a primit ieri trista veste ca nu este compatibil cu rinichiul pe care trebuia sa-l primeasca la Centrul de Chirurgie Urologica, Dializa si Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic "Fundeni" Bucuresti.

Barbatul a fost respins de la efectuarea transplantului de rinichi din cauza problemelor hepatice

Desi barbatul, in virsta de 50 de ani, este in insuficienta renala cronica din 2004 si astepta acest rinichi ca pe un dar dumnezeiesc, el a fost respins in urma analizelor preliminare efectuate ieri. Potrivit sefului sectiei de dializa de la Spitalul Judetean, dr. Ioana Iacob, Costica Stanciu nu avea probleme deosebite de sanatate. "Barbatul facea doua sedinte de dializa din 2004, iar din primavara acestui an facea cite trei sedinte. Este un bolnav care nu avea alte complicatii si era trecut pe o lista de asteptare pentru un rinichi", ne-a declarat Ioana Iacob. Cu toate acestea, ieri, cind specialistii i-au facut analizele, au constatat ca barbatul avea mari probleme hepatice. "Pentru fiecare rinichi recoltat se cheama cel putin doi potentiali receptori. S-a cautat ca persoana care primeste rinichiul sa fie compatibila imunologic cu donatorul si stabil din punct de vedere cardiac, hemodinamic, hepatic. El nu a putut fi transplantat deoarece avea probleme hepatice mari, in sensul ca s-a inregistrat o valoare a transaminazelor destul de mare. Noi i-am facut analizele si s-a depistat un virus B si C contactat posibil in timpul vietii sau de la dializa", ne-a declarat asistenta sefa a Centrului de Chirurgie Urologica, Dializa si Transplant Renal, Laura Codoiu. Costica Stanciu a revenit ieri in judet cu o ambulanta si se va reintoarce la viata de dinainte, insa nu este un caz fara speranta deoarece poate fi in orice moment sunat pentru un nou transplant. "Domnul nu trebuie sa dispere deoarece nu se stie cind iese soarele si pe strada lui. El poate fi convocat in viitor daca o sa mearga la medicul sub supravegherea caruia este in evidenta si o sa tina regimul prescris aici de catre doctorul Ionel Sinescu. Daca va urma corect tratamentul, el va ramine in continuare in baza noastra de date", a adaugat Laura Codoiu. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.