Social

Mos Nicolae i-a adus un .... rinichi!

Cristina Palade
7 dec 2007 691 vizualizări
Focsaneanul dependent de dializa a plecat ieri la Bucuresti pentru a primit rinichiul donat de familia unui tinar alfat in moarte clinica

Un focsanean a primit un cadou special de Mos Nicolae. Costica Stanciu, de 50 de ani, din Focsani, a primit ieri vestea ca va fi «fericitul posesor» al unui rinichi nou, pe care il astepta de mult timp, fiind dependent de dializa. Barbatul, a carei viata depindea de aparatul de filtrat singele de la Centrul de Dializa al Spitalului Judetean de Urgenta "Sf. Pantelimon", a plecat ieri, de urgenta, cu o ambulanta la Bucuresti, la Spitalul Fundeni, pentru realizarea operatiei de transplant renal. "Astazi (ieri - n.r.), la ora 16.00, in timpul sedintei de dializa s-a primit vestea ca un dializat de la noi trebuie sa faca un transplant renal pentru ca familia unui tinar brasovean aflat in moarte cerebrala de cinci zile doneaza rinichiul. Rinichiul a fost compatibil cu cel al focsaneanului nostru", ne-a declarat dr. Danut Ceamburu, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta. Familia focsaneanului, care facea dializa de doi ani si era inscris si pe lista de asteptare pentru transpalnt, a fost deosebit de bucuroasa la aflarea vestii. "Un cadou mai frumos nu se putea", a exclamat emotionat focsaneanul. Potrivit doctorului Ceamburu, daca totul decurge normal, pacientul ar putea reveni acasa peste aproximativ o luna si se va bucura de viata. "Este o veste deosebita, sa nu mai stea atitea ore la dializa, care este o adevarata suferinta. Sa ai un asemenea cadou de Mos Nicolae este ceresc", a completat Danut Ceamburu. Nu numai vrinceanul va fi salvat de la moarte, ci si alti trei oameni, care vor primi inima, ficatul si cel de-al doilea rinichi donat de la tinarul care a suferit un accident rutier. Inima va ajunge in pieptul unui buzoian de 28 de ani, aflat in stare grava la Spitalul Tirgul Mures. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.