Social

Inaugurare cu fast la Acasa Gugesti

Cristina Palade
7 dec 2007 1056 vizualizări
Ieri s-a inaugurat la Gugesti locuinta maxim protejata de tip familial numita "Acasa". Beneficiarii, sase batrini cu virste cuprinse intre 60 si 85 de ani, cu deficiente functionale accentuate si severe, institutionalizate in cadrul Centrului de Ingrijire si Asistenta Maicanesti si doua persoane din comuna Gugesti, s-au mutat in casa proaspat amenajata de voluntarii filialei de Cruce Rosie.

Mos Nicolae a venit la cei opt batriinei cu o casa in valoare de 200.000 lei

"Atmosfera este deosebita. Este o diferenta enorma intre ceea ce aveam la Maicanesti si ce avem aici. Nu am cuvinte sa pot exprima tot ceea ce simt in acest moment", ne-a declarat unul din batrinii care a ramas surprins de tot ceea ce a gasit la casa care de acum inainte ii va fi camin. Inaugurarea a avut loc in prezenta oficialitatilor judetului: prefectul Dragos Mircea, presedintele filialei de Cruce Rosie, deputatul George Baesu, Vasile Vatra, primarul Gugestiului, dar si secretarul de stat Silviu George Didilescu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap (ANPH) si finantatorul proiectului. "ANPH are o colaborare cu filiala de Cruce Rosie de doi ani. Avem siguranta ca banul public n-a fost folosit in zadar si ca batrinii de aici se vor simti intr-adevar ca acasa", a spus George Didilescu. Casa de la Gugesti are sase dormitoare, o bucatarie, un living si o baie. Plata utilitatilor va fi suportata de Consiliul Local Gugesti, iar la treburile casei, batrinii vor fi ajutati de voluntari. "ANPH ne-a ajutat pina acum. De aici inainte este treaba Crucii Rosii ca proiectul sa mearga inainte. Practic, acesti batrini sint ca niste copii integrati in comunitate", ne-a declarat deputatul George Baesu. Valoarea proiectului este de aproximativ 200.000 lei, bani ce reprezinta reabilitarea si amenajarea spatiului de locuit, achizitionarea de mobilier si alte bunuri necesare si asigurarea de servicii pentru viata independenta a beneficiarilor. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.