Social

Adevarul despre SIDA a fost transmis mai departe

Cristina Palade
3 dec 2007 1202 vizualizări
Voluntarii Crucii Rosii au incercat sa impartaseasca viziunea lor despre SIDA si au impartit trecatorilor prezervative, materiale informative, fundite-simbol si luminari u unii trecatori au refuzat politicol prezervativele oferite gratuit

Vineri, de la orele 16.00, in Piata Moldovei din Focsani, voluntarii Filialei de Cruce Rosie Vrancea au marcat in strada Ziua Mondiala de Lupta impotriva HIV/SIDA. Echipelor de voluntari li s-au alaturat elevii Scolii Postliceale Sanitare "Carol Davila", elevii Liceului de Muzica si Arte Plastice "G. Tattarascu", dar si elevi de la alte colegii focsanene si simpli trecatori. Voluntarii au impartasit viziunea lor trecatorilor strinsi sa asiste la eveniment. "Trebuie sa vedem dincolo de aparente si sa descoperim ca seropozitivii sint oameni ca si noi, cu vise, dorinte, sperante pentru viitor. Si ei vor sa fie fericiti. Trebuie sa intelegem ca putem sa le fim alaturi, sa-i imbratisam, sa le devenim prieteni, nu sa ne ferim de ei", a subliniat Adelina Gavrila, voluntar senior in proiectul Volunttin. De asemenea, pe platoul din Piata Moldovei a fost amplasat un cort peste care a tronat un banner al campaniei Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania cu motto-ul "Adevarul despre SIDA... Transmite-l mai departe!" dar si banner-ul creat de elevii Liceului de Arte din desene proprii. Cele 10 echipe de voluntari implicate au distribuit trecatorilor un numar de 500 de prezervative, materiale informative, fundite-simbol si luminari aprinse. "Au fost si cazuri in care tinerii au refuzat politicos prezervativele distribuite gratuit, ceea ce reprezinta un semnal de alarma tras si de voluntarii nostri. Astfel de situatii ne incurajeaza insa sa continuam actiunile de prevenire si informare pe aceasta tema. Pliantele au fost acceptate fara probleme de catre trecatorii de orice virsta", a declarat Alina Girleanu, coordonatorul evenimentului. In ciuda ploii, luminarile au ramas aprinse, pastrindu-se un moment de reculegere in memoria victimelor flagelului HIV/SIDA. "Rata noilor infectari cu HIV a ramas constanta in ultimii ani si credem ca acesta este rezultatul constientizarii existentei bolii si a educatiei. Numarul infectarilor va scadea doar daca vom continua sa fim informati si educati. Crucea Rosie si Corpul Pacii Romania au nevoie de ajutorul vostru pentru a transmite si raspindi informatia despre HIV/SIDA tuturor cunoscutilor vostri", a spus americanul Eric Bleich, voluntarul Corpului Pacii in Focsani. Vineri, 30 noiembrie 2007, adevarul despre HIV/SIDA a fost transmis mai departe de voluntari, dar depinde de fiecare dintre noi sa stopam transmiterea acestei boli si discriminarea si stigmatizarea persoanelor seropozitive. In Vrancea exista citeva sute de persoane infectate cu HIV, cei mai multi adolescenti, si doar o parte au ajuns in stadiul SIDA. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.