Social

O eleva s-a intoxicat voluntar cu pastile

Cristina Palade
1 dec 2007 834 vizualizări
Adolescenta de 16 ani, din Milcovul, recunoaste ca a luat pastile pentru ca este anemica, nu pentru ca ar fi vrut sa se sinucida, asa cum suspecteaza medicii u incercarea fetei ar fi putea fi motivata de separarea parintilor, tatal fiind plecat in Italia u adolescenta a mai avut in urma cu doi ani si jumatate o tentativa de suicid, cu pastile de diazepam.

Elena H., din comuna Milcovul, eleva in clasa a Xa la Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu", a ajuns joi noaptea la Spitalul Judetean, dupa ce mama ei a chemat salvarea vazind starea in care se afla adolescenta. Fata a recunoscut ca a inghitit mai multe pastile, dar a sustinut ca le-a luat pentru ca se simtea rau. "Am venit de la scoala, am mincat si m-am asezat in pat. Mi-a amortit fata si am inceput sa tremur", ne-a declarat, ieri, adolescenta. Tinara sustine insa ca nu ar fi vrut sa se sinucida. "Am luat un paracetamol si un antinevralgic, iar medicul de familie mi-a dat un calciu. Nu am luat nimic altceva", ne-a mai spus Elena. Cind mama fetei a vazut stadiul in care se afla fiica sa, a chemat imediat salvarea, care a transportat-o la sectia de Primire Urgente a Spitalului Judetean. "In jurul orei 24.00, a fost o solicitare de la Milcovul. Pacienta era in stare de inconstienta, necooperanta, agitata, dar echilibrata hemodinamic si cu tensiune buna", ne-a declarat doctorul Danut Ceamburu, directorul Serviciului Judetean de Ambulanta. Dupa ce a primit primele ingrijiri medicale, tinara a fost internata la Anestezie Terapie Intensiva. "Potrivit medicilor de garda, tinara a ajuns la spital in stare comatoasa de etiologie neprecizata, posibil intoxicatie cu benzodiazepine. A fost internata la ATI, iar acum este la interne", ne-a declarat Oana Racu, purtatorul de cuvint al Spitalului Judetean


A mai incercat o data


Se pare ca adolescenta nu este la prima tentativa de acest gen, deoarece a mai ajuns la spital si in urma cu doi ani si jumatate, cind a inghitit mai multe pastile de diazepam. Atit fata, cit si mama acesteia au infirmat faptul ca ar fi incercat sa-si ia zilele. "Acum doi ani am fost la doctorul de familie, care mi-a dat o doza prea mare de medicamente pentru virsta mea. Era vorba despre diazepam. Am ajuns la doctorul Munteanu, de la pediatrie, si acesta mi-a spus ca nu trebuia sa-mi dea o doza atit de mare de pastile", si-a amintit fata. Cu toate acestea, atunci medicii au stabilit ca a fost vorba despre o intoxicatie voluntara cu diazepam. Se pare ca in, ambele cazuri, la mijloc ar fi vorba de disputele parintilor legate de divort. In momentul de fata, tinara locuieste doar cu mama si bunica acesteia, tatal fiind la munca in Italia de aproximativ doi ani. "Cine a avut o tentativa de suicid la virsta adolescentei este clar ca o va avea si pe a doua. Din pacate, intr-un procentaj de 50%-60%, acesti tineri reusesc, motivele lor fiind multiple, fie ca sint introvertiti, fie ca au diverse probleme in familie sau in mediile in care actioneaza", ne-a explicat doctor George Munteanu, seful sectiei de pediatrie a Spitalului Judetean.


"Este o eleva buna"


Mama fetei spune ca fiica sa este un copil bun la invatatura, care are numai note bune la scoala, lucru intarit si de directorul Colegiului Economic. "Eleva este in clasa a X -a. Are note bune, de 7 si 8, si are putine absente. In nici un caz nu putem spune ca este vorba despre o problema scolara", ne-a declarat Radu Stefan, directorul Colegiului Economic. In scoala, se vehiculeaza ca joi seara adolescenta s-ar fi certat cu mama ei si a facut o criza, dupa care a lesinat. Cu toate acestea, mama neaga existenta unor probleme in familie, spunind ca niciodata nu s-a pus problema de a se desparti de sotul ei. "Ea are probleme de mica, cind a fost in clasa a patra a cazut la poarta. Cred ca are o mare cadere de calciu", a sustinut mama adolescentei. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.