Social

Atentie la Interferon!

Cristina Palade
29 nov 2007 714 vizualizări
Copiii si tinerii cu virste de pina la 18 ani nu trebuie sa ia medicamente ce contin interferon in tratamentul infectiei cu virusurile hepatice. Aceasta este ultima reglementare a Agentiei Nationale a Medicamentelor luata pe baza rezultatelor studiilor clinice efectuate de catre solicitantii cererilor de autorizare de punere pe piata.

Conform unui document al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, medicamentele care contin interferon alfa 2a (Roferon A), peginterferon alfa 2a (Pegasys) si peginterferon alfa 2b (PegIntron si ViraferonPeg) nu se recomanda pentru utilizare la copii si adolescenti cu virsta sub 18 ani. In conformitate cu studiile efectuate, medicamentele care contin interferon alfa 2b (Viraferon si Intron A) sint indicate la copii incepind cu virsta de trei ani si la adolescenti cu hepatita cronica tip C, netratati anterior, fara decompensare hepatica si care au ARN-VIIC seric pozitiv. De asemenea, medicamentele care contin ribavirina (Rebetol si Copegus) si care se administreaza in asociere cu anumite tipuri de interferon nu se recomanda la copii si adolescenti, nefiind date disponibile privind asocierea lor la cele doua grupe de virsta. "Medicamentele care contin interferon nu se recomanda pentru utilizare la aceste categorii deoarece s-a costatat ca siguranta si eficacitatea lor nu au fost stabilite la aceste grupe de virsta", ne-a declarat Mihai Copaci, presedintele CJAS, care a trimis note informative tuturor medicilor specialisti din judet care gestioneaza prescrierea acestor tipuri de medicamente. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.