Social

SOS: O adolescenta de 17 ani din Odobeşti are nevoie de ajutorul vostru

Dana Lepădatu
10 mai 2017 7216 vizualizări
O tânără de numai 17 ani a rămas imobilizată şi fără vedere pentru că medicii au pus un diagnostic fără a face investigaţii amănunţite u Crina a fost diagnosticată cu epilepsie, când de fapt avea o tumoră la nivelul cutiei craniene

Povestea Crinei Ene este una tristă, la care a contribuit în decursul anilor autosuficienţa medicilor şi lejeritatea cu care au pus un diagnostic. Cel puţin aceasta este părerea mamei, Ecaterina, care nu poate decât să îşi privească deznădăjduită unica fiică şi să spere într-o minune dumnezeiască. Crina a fost un copil fără probleme mai toată copilăria şi o bună parte din adolescenţă. În 2013, când au apărut primele probleme de sănătate, mama a dus-o la spital, unde, în urma unui control neurologic, medicul a pus diagnosticul: epilepsie. Motiv pentru care tânăra a făcut timp de doi ani tratament pentru epilepsie, deşi mama susţine că fiica sa nu a făcut niciodată o criză de epilepsie. Ecaterina Ene spune că vrut să îi facă un tomograf fiicei sale, chiar şi plătind din propriul buzunar, dar fiica sa era diagnosticată cu epilepsie, iar clinica de radiologie i-a cerut recomandare de la medicul neurolog pentru această procedură. Recomandare care însă i-a fost refuzată chiar de medicul neurolog. “În cei doi ani în care a fost tratată pentru epilepsie, fiica mea a fost internată de trei - patru ori în spital, unde i se făcea hidrocortizon şi era trimisă acasă”, spune mama. Care, femeie neştiutoare în ale medicinei, s-a gândit să ceară şi o a doua opinie, la un alt medic neurolog din Focşani. Medic care nu numai că nu a pus la îndoială diagnosticul colegului, dar i-a spus mamei că fata sa e prea cocoloşită şi a ajuns la concluzia că fata are o problemă cu alimentaţia, recomandându-i un medic nutriţionist pentru o dietă alimentară.

A fost de ajuns un tomograf pentru un diagnostic corect

Pentru că fata nu a dat semne că s-ar simţi mai bine, ba dimpotrivă, în august 2015 mama a cerut cu insistenţă o trimitere la Iaşi. A fost de ajuns un simplu tomograf pentru ca medicii ieşeni să dea verdictul crunt: tumoră la nivelul cutiei craniene. La mai puţin de 10 zile de la stabilirea diagnosticului, Crina a fost operată prima dată, pentru extirparea tumorii. A urmat şi o a doua operaţie la scurt timp, în urma căreia tânăra a orbit şi a paralizat. Au urmat şedinţe interminabile de chimioterapie şi radioterapie, pe care Crina le-a îndurat cu stoicism, toate în speranţa că se va face bine. După a doua cură de citostatice, Crina a început să vorbească iarăşi. Astăzi, după ce şedinţele curative au fost terminate, singura veste bună este că tumora nu a recidivat. Deşi medicii oftalmologi de la Iaşi nu i-au dat şanse pentru recăpătarea vederii, un medic turc, care dă consultaţii oftalmologice periodic şi la Focşani, i-a spus că nervii optici sunt inflamaţi, dar că ar putea să îşi revină cu timpul.

 Un mic ajutor pentru un vis

 Crina a început să spere. Şi să viseze. Visează să îşi termine şcoala, pentru că boala a prins-o în primul an de liceu, visează să devină bucătar şi de ce nu, să ajungă la emisiunea preferată, “Chef la cuţite”. Tatăl Crinei este la muncă în străinătate şi o mai ajută din când în când cu ce poate, dar banii nu ajung pentru toate nevoile Crinei. Tânăra are nevoie de bani pentru medicamentele pe care le ia zilnic pentru tromboză, pentru recuperare şi nu în ultimul rând pentru drumurile la Iaşi. Pentru că starea sa de sănătate are nevoie de o constantă monitorizare şi în fiecare lună mama şi fiica fac un drum la Iaşi. Boala i-a răpit adolescenţa, dar Crina e puternică şi vrea să viseze. Deşi acum e imobilizată la pat şi nu poate decât să asculte la televizor, speră că în timp starea sa de sănătate să se îmbunătăţească. E susţinută psihic de mamă, care are grijă permanent de ea. Toţi cei care doresc şi au posibilitatea să o ajute pe Crina, o tânără de 17 ani care îşi doreşte atât de mult să aibă o viaţă normal, o pot face donând în contul deschis la Raiffeisen pe numele mamei, Ecaterina Ene: RO41RZBR0000060018376984. Un ajutor oricât de mic din partea dumneavoastră, pentru Crina poate face diferenţa. (Dana LEPĂDATU)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.