Social

Nou-născuţii şi sugarii, cei mai afectaţi de pneumonie

Dana Lepădatu
3 mai 2017 1737 vizualizări
În ultima săptămâna, potrivit raportărilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, cei mai afectaţi de pneumonie au fost nou-născuţii.

Astfel, în săptămâna 24 – 30 aprilie, medicii au raportat un total de 193 de cazuri de pneumonie, din care aproape jumătate au necesitat internare. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la grupa de vârstă  0 – 1 an, cu un total de 46 de cazuri, din care 20 au avut nevoie de îngrijiri medicale în spital. De asemenea, au fost raportate un număr de 1049 de viroze şi infecţii respiratorii, din care numai 39 au necesitat internare.

Pneumonia, boală cu grad ridicat de mortalitate la copii

 Pneumonia este una din cele mai frecvent diagnosticate afecţiuni, împreună cu infecţiile respiratorii superioare, reprezentând peste jumătate din totalitatea afecţiunilor de natură infecţioasă diagnosticate la copil şi una din cele mai importante cauze de mortalitate în întreaga lume. Pneumonia la copii poate ridica importante probleme, deoarece cauzele şi tabloul clinic variază foarte mult şi sunt diferite de cele ale adulţilor. Mortalitatea este cu atât mai ridicată cu cât vârsta pacientului este mai mică şi cu cât starea sa imună este mai afectată. Pneumonia apare mai frecvent şi are mai multe episoade pe an la copiii mici şi este diagnosticată mai rar în cazul adolescenţilor. Nou - născuţii şi sugarii pot face pneumonii cu germeni transmişi de la mamă. Manifestările clinice variază în funcţie de momentul în care copilul a fost infectat. Nou născuţii se pot infecta foarte uşor cu orice agent patogen din mediu, de la rude cu infecţii respiratorii, personal medical, şi părinţi. Sugarii rămân susceptibili la aceeaşi agenţi patogeni care pot afecta şi nou născuţii. Totuşi, majoritatea pneumoniilor ce apar la aceasta grupa de vârstă sunt pneumonii comunitare, datorate infecţiei cu Streptococul pneumoniae, Stafilococul aureus, Haemophilus influenzae. (Dana LEPĂDATU)
 


 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.