Social

Militari, elevi și voluntari au mers la plantat în zona Adjud

Gabriel Sava
24 mar 2017 3899 vizualizări
Acțiunea din raza ocolului silvic Panciu se înscrie în cele programate în Luna Plantării Arborilor

Vremea frumoasă dar și spiritul de voluntariat s-au înfrățit vineri, câmd peste 120 de oameni au mers pentru a da viață pădurii pe o suprafață aparținând Ocolului Silvic Panciu- Valea Caregnei, în apropiere de Burcioaia. La acțiunea organizată de Direcția Silvică Vrancea au participat militari, voluntari și elevi. ”Este una dintre acțiunile programate în Luna Plantării Arborilor, care se desfășoară între 15 martie și 15 aprilie. Am avut parte de participarea a 100 de militari, din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată, sub conducerea colonelului Vali Roman, a voluntarilor din cadrul Organizației Civice Vrancea, a doamnei Camelia Rodica Hondru a 11 voluntari din cadrul Liceului Pedagogic Focșani, a doamnei profesor Anca Cosoveanu și a 8 voluntari de la Colegiul Tehnic “Valeriu Cotea” Focșani. La acțiune a participat și reprezentantul Asociației pentru Conservarea Diversității Biologice, domnul Matei Dragomir, custodele ariei protejate “ Lunca Șiretului Inferior” în care se află suprafața împădurită”, ne-a declarat Titi Olteanu, purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice. Suprafața de pădure împădurită în cadrul acestei acțiuni este de 0,5 ha, pe care cei prezenți au plantat puiet din specia plop negru. Tot vineri, pe o altă suprafață din raza O.S. Panciu-Valea Caregnei, a fost plantată o suprafață cu stejar pedunculat. Acțiunile vor continua până la finalizarea lucrărilor programate în cele 203 ha de terenuri forestiere pe care se execută plantări dar și lucrări de regenerare naturală. Vrancea se numără printre județele cu o vegetație forestieră care ocupă o bună suprafață, respectiv circa 184.000 ha. Mare parte din aceste păduri aparține proprietarilor privați și obștilor, statul administrând în prezent mai puțin de 50.000 ha. (G. SAVA) 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
vrinceanu, acum 2588 zile, 6 ore, 21 minute, 7 secunde
Dar cei care au jefuit si distrus padurile judetului si ale tarii sau au contribuit la aceste lucruri unde sunt ? Stau ca nesimtitii si privesc cum altii se lupta sa refaca dezastrul lasat de ei ! De citeste integral
Paduraru, acum 2588 zile, 10 ore, 27 minute, 27 secunde
Poate ar fi fost bine bine să fie nominalizați și silvicultorii, ei fiind cei care au initializat acțiunea, au produs puieții și au asigurat asistenta tehnica!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.