Social

ULTIMA ORĂ!!!Vrânceanca Mihaela Gheba este asistentul social al anului din domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost

Dana Lepădatu
21 mar 2017 6567 vizualizări
Vrânceanca Mihaela Gheba a căștigat premiul pentru “Asistentul social din domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost”. Rezultatul a fost anunțat cu puțin timp în urmă în cadrul Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială, ajunsă deja la a patra ediție. Mihaela s-a dedicat asistenței sociale din dragoste de oameni, pentru a face, așa cum îi place să spună, lumea mai bună. Vrânceanca a fost singura finalistă din Vrancea în acest an. Juriul a apreciat atât dăruirea tinerei, cât și faptul că la numai 24 de ani se poate lăuda cu destul de multă experiență în asistență socială.

Povestea Mihaelei Gheba,  “Asistentul social din domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost”, o puteți citi în articolul de m ai jos.

 

 

O vrânceancă printre finaliştii Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială

O vrânceancă se numără printre finaliştii din acest an ai Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială. Mihaela Gheba are numai 24 de ani, dar se poate lăuda deja cu o experienţă bogată în domeniul asistenţei sociale, atât în ţară cât şi în străinătate. 

 

 Vrânceanca Mihaela Gheba, nominalizată pentru premiul “Asistentul social din domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost” este singura finalistă din acest an a Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţa Socială. Deşi are numai 24 de ani, Mihaela s-a orientat către asistenţă social, un domeniu deloc simplu. “Asistenţa Socială făcută în lipsa sentimentului de iubire a aproapelui este seacă şi nu duce niciodată la bun sfârşit'' (H.H. Stahl), este motto-ul după care Mihaela Gheba îşi ghidează existenţa. Pentru că Mihaela iubeşte oamenii! Spune că şi-a dorit dintotdeuna să lucreze cu oamenii şi să facă lumea mai bună, astfel că alegerea făcută la finele liceului a fost foarte simplă. A terminat liceul la Vidra, localitatea sa natală, după care a plecat la Iaşi la Facultatea de Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Al. I Cuza. În 2015 s-a înscris la master, “Probaţiune, mediere şi asistenţă social a victimelor infracţiunilor”. Mihaela Gheba a început să lucreze încă din timpul facultăţii când a început să facă practică în cadrul Crucii Roşii Iaşi. A fost plecată cu o bursă Erasmus în Norvegia, experienţă care s-a dovedit a fi foarte utilă. A lucrat aici cu persoane cu dizabilităţi şi tot acolo a luat contact cu dependenţi de alcool şi droguri. După facultate s-a întors în Vrancea şi s-a angajat la Adăposturile de noapte ale Crucii Roşii Vrancea. Iar aici a avut ocazia să pună în practică toată experienţa căpătată în străinătate. “Mi-am dorit mereu să mă întorc acasă şi să lucrez în cadrul Crucii Roşii. Mi-am îndeplinit acest vis, iar acum am posibilitatea să lucrez cu o categorie nouă şi complex, aceea a oamenilor fără adăpost”, spune Mihaela. Mihaela este persoana la care beneficiarii adăposturilor de noapte apelează pentru a căpăta o identitate, pentru a obţine un venit minim garantat sau o asigurare medicală.

 Satisfacţii materiale puţine, satisfacţii morale fără preţ      

Mihaela Gheba locuieşte la Vidra şi face zilnic naveta la Focşani. Aşa că, făcând diferenţa navetă-salariu, poate spune că face mai degrabă voluntariat. Însă, dacă la nivel material ceea ce face nu îi oferă foarte multe satisfacţii, când vine vorba de acea răsplată care nu se cuantifică în bani, satisfacţiile sunt imense. Deunăzi, Mihaela ne povestea că a rugat un beneficiar să facă o scurtă descriere a sa pentru premiul la care fusese nominalizată. “Am fost foarte impresionată de descrierea pe care mi-a făcut-o. M-a emoţionat ceea ce a reuşit să îmi transmită, mulţumirile lui pentru munca pe care au depus-o să îl ajut să obţină un venit după foarte mulţi ani”, spune Mihaela. Colegii spun despre Mihaela că este o persoană simplă, cu mare dragoste de oameni şi mai ales pasiune pentru meseria pe care şi-a ales-o. Mihaela se căsătoreşte în această vară şi va continua să facă naveta  zilnic la Focşani, la adăposturile de noapte. Din ţară nu se vede plecată şi spune că îşi va face în continuare datoria faţă de comunitate. Mihaela a ţinut să le mulţumească în mod special celor care au votat-o, mulţi dintre ei din localitatea natală Vidra, colegilor care i-au fost alături, precum şi Crucii care i-a dat această şansă de a profesa asistenţa socială.

Focşăneanca Alina Gârleanu a fost votată asistentul social al anului 2015

 Alina Gârleanu, preşedinta Filialei Vrancea a Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România, a fost declarată „Asistentul Social al anului 2015” în cadrul Galei Naţionale a Excelenţei în Asistenţă Socială care a avut loc pe 14 martie 2016. Anul acesta au fost nominalizaţi în cadrul galei mai mulţi asistenţi sociali din Vrancea, dar şi  filiala de Cruce Roşie Vrancea la categoria instituţia anului. Votarea candidaţilor s-a făcut on-line, până pe 28 februarie, urmând ca până pe 13 februarie să aibă loc jurizarea. Premierea câştigătorilor va avea loc în seara de 21 martie, la București, la Ateneul Român. Ca în fiecare an, amfitrionul serii va fi Andreea Marin. “Asistenţii sociali sunt în mijlocul celor mai grave și mai complexe probleme cu care se confruntă societatea – sărăcie, boli mentale, rasism, discriminare, protecţia drepturilor copilului, familie și comunităţi, încercând să găsească soluţii pozitive.”, transmit organizatorii Galei. Iar Vrancea demonstrează în fiecare an că are resurse în acest sens. (Dana LEPĂDATU)

 



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Mihaela B., acum 2820 zile, 13 ore, 34 minute, 35 secunde
Bravo Mihaela! Ti-ai facut mandrii parintii dar si pe noi... vidrenii
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.