Social

Analizele medicale complete sunt indicate cel puţin o dată pe an

Dana Lepădatu
12 feb 2017 1221 vizualizări
Cele mai rapide rezultate la analizele medicale se dau, în Vrancea, la Spitalul Panciu

O analiză amănunţită a stării de sănătate cel puţin o dată pe an vă poate scuti de multe experienţe neplăcute. Orice problemă de sănătate depistată în stadiu incipient este mai uşor de tratat şi se vindecă mai repede, spun specialiştii. În funcţie de varstă şi sex, lista de analize necesare este diversă. La 20 de ani, lista analizelor trebuie să includă măsurarea glicemiei, a colesterolului, a hemoglobinei, evaluarea sânilor, controlul ginecologic la femei şi testul Babeş-Papanicolau. După 25 de ani, doctorii recomandă ecografia mamară anuală, evaluarea tiroidei, dar şi a sănătăţii pielii. La vârsta de 40 ani, pe lista testelor se adaugă electrocardiograma, controlul oftalmologic şi mamografia. Iar la 50 de ani, trebuie luate în calcul, în plus, o colonoscopie, care se repetă la 5 ani, analiza densităţii osoase, dar şi o evaluare a glandei prostate la bărbaţi. Din lista testelor importante recomandate de specialişti, nu lipsesc măsurarea tensiunii arteriale, controlul stomatologic, dar şi evaluarea greutăţii. Un test RMN poate depista cu uşurinţă tumorile de dimensiuni  mici şi permite diagnosticare rapidă în cazul tumorilor de sân, prostată, gastrointestinale. În plus, fumătorii, persoanele cu exces ponderal şi cele care consumă alcool regulat trebuie să meargă la medic pentru teste amănunţite. La Focşani aveţi la dispoziţie mai multe laboratoare unde puteţi face analize de sange, care sunt în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, la acestea se adaugă şi Spitalul Militar Focşani. La Spitalul Judeţean de Urgenţă analizele de sange sunt făcute de o firmă privată care are contract cu spitalul în acest sens. La Panciu, spitalul orăşenesc a ales să nu externalizeze serviciul de analize de sange, cea ce astăzi se traduce prin analize foarte rapide, rezultatele fiind gata în numai două ore. (Dana LEPĂDATU) 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.