Social

Gripa nu şi-a făcut simţită prezenţa dar două persoane au murit de bronhopneumonie

Dana Lepădatu
13 dec 2016 1049 vizualizări
Nici un caz de gripă nu a fost raportat în ultima săptămână în Vrancea, însă două persoane au murit în urma complicaţiilor datorate pneumoniei, informează Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vrancea

Este vorba de două persoane de peste 65 de ani. De asemenea, în săptămâna care a trecut, din cauza răcirii vremii, a crescut numărul de viroze respiratorii şi pneumonii raportate. Astfel, în perioada 5 -11 decembrie 2016 s-au raportat în Vrancea 1.141 de infecţii respiratorii  acute, cu 238 mai multe decât săptămana trecută. Dintre acestea, 35 au necesitat internare. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani, 369 cazuri, din care 4 au necesitat internare. La grupa de vârstă 0 -1 an s-au înregistrat 152 de cazuri de viroze respiratorii, iar la bebeluşii între 2 şi 4 ani au fost raportate 265 de cazuri. De asemenea, 275 de persoane au făcut pneumonie, cu 113 cazuri mai multe decât săptămana precedentă. 88 de persoane cu pneumonie au necesitat internare, cele mai multe cazuri au fost înregistrate tot la categoria de vârstă 5 - 14 ani, respectiv 71 de cazuri, din care 11 au fost internate. La categoria de vârstă 0 – 1 an s-au înregistrat 34 de cazuri, iar la categoria de vârstă 2 – 4 ani s-au înregistrat 66 de cazuri. Campania de vaccinare antigripală este în plină desfăşurare, atât în cabinetele medicilor de familie, cât şi în ambulatoriul DSP. Dozele de vaccin vor fi administrate gratuit persoanelor cu risc, respectiv bătrânilor şi celor cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiace, femeilor însărcinate, personalului medical şi de asistenţă socială, persoanelor instituţionalizate şi celor cu handicap. De asemenea, vaccinul va fi administrat gratuit şi bătrânilor peste 65 de ani şi copiilor până în 2 ani, chiar dacă nu se află în evidenţă cu boli cronice. Medicii specialişti avertizează că vaccinarea rămâne principala măsură pentru prevenirea gripei şi reduce impactul epidemiilor. (Dana LEPăDATU)

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.