Social

Se caută spălătoreasă (TITRATĂ!!!) la Serviciul Public Creşe Focşani

Alexandra TĂTARU
29 nov 2016 468 vizualizări
Un post vacant de spălătoreasă există la Serviciul Public Creşe Focşani u condiţiile de concurs pot fi echivalente cu o funcţie executivă u spălătoareasa nu poate să fie din randul celor cu neştiinţă de carte şi nici din randul imigranţilor u acesta nu e un pamflet, postul chiar se scoate la concurs

Primăria municipiului Focşani  a anunţat recent  că Serviciul Public Creşe Focşani scoate la concurs, pe data de 21 decembrie 2016, un post de execuţie pe perioadă nedeterminată, de spălătoreasă.

De ce nu „spălător”?

Postul e scos la concurs în termeni legali. Doar că, din start, postul se  adresează, în mod discriminatoriu, femeilor, respectiv „se caută spălătoreasă” şi nu e nevoie de vreun bărbat cu aceste abilităţi. Cand va începe o persoană cu reale calităţi să citească ce trebuie să cuprindă dosarul, ce bibliografie să studieze şi prin cate probe trebuie să treacă să spele rufele de la creşă, probabil că din start se va simţi demotivată, darămite să mai spere că, în caz de nevoie, ar mai putea recupera atata şcoală cată i se cere. Însă, cine ştie, nici noi nu vrem să demotivăm pe cineva, aşa că invităm doritoarele, pentru că pentru doritori nu e cazul, să citească ce presupune acest concurs şi să aibă curaj! Rufele vor fi ALBE!

Ce trebuie să cuprindă dosarul

Pentru înscrierea la concurs, candidatele  vor prezenta un dosar care va conţine următoarele documente: cerere de înscriere la concurs adresată conducătorului autorităţii sau instituţiei publice organizatorice; copia actului de identitate sau orice alt document care atestă identitatea, potrivit legii, după caz; copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor şi ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări, precum şi copiile documentelor care atestă îndeplinirea condiţiilor specifice ale postului solicitate de autoritatea sau instituţia publică; carnetul de muncă sau, după caz, adeverinţele care atestă vechimea în muncă, în meserie şi/sau în specialitatea studiilor, în copie; cazierul judiciar sau o declaraţie pe propria răspundere că nu are antecedente penale care să-l facă incompatibil cu funcţia pentru care candidează; adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătate corespunzătoare eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului de către medicul de familie al candidatului sau de către unităţile sanitare abilitate; curriculum vitae.
Documentele trebuie să fie aranjate în conform ordinii menţionate iar actul de identitate şi carnetul de muncă vor fi prezentate şi în original în vederea verificării conformităţii copiilor cu acestea. Dosarele de concurs se vor depune la sediul S.P.C. Focşani în perioada 24 noiembrie 2016 – 15 decembrie 2016, ora 16.00. Informaţii suplimentare la sediul S.P.C. Focşani, telefon 0337/401635.

Condiţii generale şi specifice

Pentru participarea la concurs, candidaţii trebuie să îndeplinească anumite condiţii generale şi specifice. Candidatul trebuie să aibă cetăţenie română, cetăţenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparţinând Spaţiului Economic European şi să aibă domiciliul în România; să aibă cunoştinţe de limba română, scris şi vorbit; să aibă vârsta minimă reglementată de prevederile legale; să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să aibă o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinţei medicale eliberate de medicul de familie sau de unităţile sanitare abilitate; să îndeplinească condiţiile de studii şi după caz de vechime sau alte condiţii specifice potrivit cerinţelor postului scos la concurs; să nu fi fost condamnat definitiv pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului ori contra autorităţii de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiţiei, de fals ori a unor fapte de corupţie sau a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie care l-ar face incompatibil cu exercitarea funcţiei, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea.
Condiţiile specifice pentru postul de spălătoreasă sunt studiile generale/medii; vechime în muncă de minim 2 ani şi experienţă în domeniu. Depunerea dosarelor se va face pană cel tarziu 15 decembrie 2016.

Proba scrisă va fi pe 21 decembrie 2016

Selecţia dosarelor va fi pe 16 decembrie 2016. Afişarea rezutatelor la selecţia dosarelor se va face în aceeaşi zi. Contestaţiile cu privire la selecţiile dosarelor se vor putea depune în data de 19 decembrie, iar rezultatele contestaţiilor vor fi afişate pe 20 decembrie. Proba scrisă va avea loc la sediul instituţiei pe data de 21 decembrie 2016, ora 10.00, afişarea rezultatelor se va face în aceeaşi zi la ora 15. Contestaţiile la proba scrisă se vor putea depune pe 22 decembrie, iar soluţionarea lor va fi afişată pe 23 decembrie.
Proba interviului va avea loc, tot la sediul instituţiei, pe data de 27 decembrie 2016, ora 10.00, contestaţiile putand fi depuse pe 28 decembrie, iar soluţionarea va fi afişată pe 29 decembrie. Afişarea rezultatelor finale se va face pe 30 decembrie a.c. Se precizează faptul că probele sunt eliminatorii, punctajul minim obţinut la fiecare probă fiind de 50 puncte din 100.
Ce vor avea de studiat candidaţii
Candidaţii se vor prezenta la proba scrisă după studierea unei bibliografii ce cuprinde o serie de acte normative, însă doritorii de obţine acest post trebuie să aibă în vedere şi republicările, modificările şi completările ulterioare ale acestora. Bibliografia cuprinde:
• Ordinul nr. 1955/1995 pentru aprobarea Normelor de igienă privind unităţile pentru ocrotirea, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor, cu modificările şi completările ulterioare.
• Legea nr. 477/2004 privind Codul de conduită a personalului contractual din autorităţile şi instituţiile publice, cu modificările şi completările ulterioare.
• HG nr 1252/2012 privind aprobarea Metodologiei de organizare şi funcţionare a creşelor şi a altor unităţi de educaţie timpurie antepreşcolară, cu modificările şi completările ulterioare. (A.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.