Social

Creşterile salariale din sănătate contestate la Curtea Constituţională

Dana Lepădatu
9 nov 2016 974 vizualizări
Salariaţii din sănătate ameninţă cu reînceperea grevei generale

Premierul Dacian Cioloş a anunţat marţi că Guvernul este nevoit să ceară un control de constituţionalitate în cazul legii prin care se modifică prevederile OUG 20/2016. Practic, premierul va sesiza Curtea Constituţională privin legea adoptată luni în Parlamentul Romaniei. "Suntem nevoiţi să cerem un control de constituţionalitate a acestei legi care a fost adoptată şi vreau să fiu foarte clar: această solicitare de control de constituţionalitate vizează doar legea care modifică ordonanţa de urgenţă şi nu ordonanţa de urgenţă ca atare. Deci ceea ce s-a decis prin ordonanţă de urgenţă, indiferent de ce decide Curtea Constituţională, rămâne aplicabil în continuare", a precizat Dacian Cioloş în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, luni, Ordonanţa 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în Educaţie şi Sănătate în medie cu 15%. Majorarea salarială de 15% urmează a se aplica, dacă preşedintele va promulga legea, şi personalului din inspectoratele şcolare, în această categorie fiind inclus personalul administrativ. 184 de deputaţi au votat pentru, unul s-a abţinut, iar deputaţii PNL nu a participat la şedinţa în plen. Prim-ministrul a afirmat că, după o analiză "la rece" a votului dat de Parlament, se întreabă dacă cei care au votat modificările la Ordonanţa 20 chiar doresc aplicarea acestora, în condiţiile în care ordonanţa este în Parlament de câteva luni de zile. Potrivit premierului, "nu se poate ca parlamentarii să nu fi ştiut de existenţa Legii responsabilităţii fiscal-bugetare" potrivit căreia cu 6 luni înainte de alegeri parlamentare "nu se mai adoptă acte normative care vizează măriri de salarii". Salariaţii din sănătate ameninţă cu reînceperea grevei generale în condiţiile în care revendicările acestora privind măririle salariale votate în plen nu vor fi promulgate de preşedinte. (Dana LEPĂDATU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.