Social

Ministerul Sănătăţii a lansat campania “Vaccinurile salvează vieţi”

Dana Lepădatu
9 nov 2016 743 vizualizări
Este vorba de o campanile pro-vaccinare, menită să ofere părinţilor informaţii despre vaccinuri

Ministerul Sănătăţii a lansat miercuri o campanie de promovare a imunizării copiilor, sub numele “Vaccinurile salvează vieţi”, cu scopul de a informa părinţii despre cea mai importantă şi eficientă metodă de prevenire a bolilor care pot provoca moartea. "Campania «Vaccinurile salvează vieţi»conţine un clip video care îl are ca protagonist pe cunoscutul actor Victor Rebengiuc. Acesta spune povestea războaielor din secolul trecut care au luat viaţa a 200 de milioane de oameni, în timp ce bolile care ar fi putut fi prevenite prin vaccinare au omorât peste 600 de milioane. Mesajul clipului subliniază importanţa vaccinurilor pentru prevenţia unor boli care pot afecta grav sănătatea sau chiar viaţa oamenilor”, menţionează un comunicat al Ministerului Sănătăţii. O altă componentă importantă a campaniei “Vaccinurile salvează vieţi” este informarea, prin noua pagină web dedicată vaccinării: desprevaccin.ro. Pagina web prezintă informaţii despre beneficiile imunizării, Programul Naţional de Vaccinare, precum şi mărturii ale unor personalităţi publice care şi-au vaccinat copiii. De asemenea, sunt prezentate în detaliu vaccinurile adesate copiilor şi adulţilor. Pagina www.desprevaccin.ro îşi propune să devină principala sursă de informare pentru toţi cei care vor să afle informaţii cuprinzătoare şi sigure despre vaccinurile esenţiale folosite în România. Ministerul Sănătăţii a precizat că această campanie de informare s-a bucurat de sprijinul pro bono al actorului Victor Rebengiuc, al Agenţiei de publicitate FriendsTBWA, al Casei de producţie Multi Media Est, al Gov IT Hub, al Grupului de vaccinologie al Societăţii Naţionale de Medicină de Familie şi al altor voluntari.


15% dintre copii sunt incomplet vaccinaţi în raport cu vârsta

Specialiştii Institutului Naţional de Sănătate Publică au descoperit că, în cazul copiilor de 12 luni, acoperirea vaccinală este sub 81% pentru toate antigenele vaccinale, în timp ce ţinta recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este de 95%. De asemenea, 15% dintre copii au fost incomplet vaccinaţi în raport cu vârsta, din două motive – refuzul şi neprezentarea. În privinţa stocurilor de vaccin, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat şi a repartizat către Direcţiile de Sănătate Publică 364.000 de doze de ser BCG. Din vaccinul hexavalent au fost achiziţionate şi distribuite 255.000 de doze, iar în acest moment este în derulare licitaţia pentru achiziţia unor noi cantităţi. Vaccinul ROR este în stocuri suficiente (aproximativ 300.000 de doze). Ministerul Sănătăţii a achiziţionat şi 500.000 de doze de vaccin gripal. În perioada următoare vor fi demarate procedurile de licitaţie pentru vaccinurile Hepatitic B, tetravalent şi pneumococic. Vaccinul este un preparat biologic care conţine microorganisme omorâte sau atenuate, ori fragmente ale acestora. În urma administerării vaccinului, apare un răspuns imun (de apărare) care ne protejează împotriva bolii produse de microorganismele patogene. (Dana LEPĂDATU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.