Social

Armata vine în sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină Vrancea

Dana Lepădatu
16 oct 2016 982 vizualizări
Din cauza cererilor mari de sange din spitale, necesarul a fost acoperit cu ajutorului aparţinătorilor celor internaţi în spitale u CTS Vrancea a făcut apel şi la Armată pentru a dona sange

Din cauza lipsei de donatori, necesarul de sange a fost asigurat, în aceste zile, de aparţinătorii persoanelor internate în spital şi care aveau nevoie de sange. La acestă situaţie s-a ajuns după ce în ultimele zile numărul de donatori a fost foarte mic, iar Centrul de Transfuzie Sanguină Vrancea nu a putut acoperi cererile mari venite inclusiv din partea unor spitale din ţară unde erau internaţi pacienţi din Vrancea şi care urmau să fie supuşi unor intervenţii chirurgicale. Astfel, în aceste zile, în afara Spitalului Judeţean, cereri de sange au mai venit şi din partea Spitalului Militar din Focşani, dar şi de la Institutul de Boli Cardio-Vasculare din Iaşi unde era internat un vrancean. Nevoie de sange a determinat Centrul să facă apel la instituţiile din judeţ, cu care centrul a mai colaborat şi în alte ocazii. La finalul săptămanii a fost randul Armatei să vină să doneze, acţiunea militarilor urmand a continua şi pe parcursul zilelor următoare. “În ultimele zile am funcţionat în mare parte cu aparţinători ai bolnavilor din spital. Am făcut apel şi la Armată pentru a reuşi să echilibrăm stocurile de sange din Centru”, ne-a declarat Georgiana Marin, purtător de cuvant ai CTS Vrancea.

Carnetul de donator este un certificat de conştiinţă civică

Reprezentanţii CTS Vrancea trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte deficitul de donatori de sange şi fac apel în primul rand la conştiinţă civică, pentru că a dona sange cand eşti sănătos este nu numai un act de altruism, ci şi de previziune. Oricare dintre noi sau dintre cei dragi nouă se poate regăsi într-o situaţie în care să aibă nevoie urgentă de sange. Carnetul de donator de sange este, dacă vreţi, un certificat de conştiinţă civică. Donarea de sange este un act generos, solidar şi responsabil, care permite tratarea a mii de pacienţi în fiecare an. Donarea de sange nu reprezintă niciun risc pentru donator. Medicul decide dacă puteţi dona sau nu, astfel încat sănătatea donatorului dar şi a celui care primeşte acel sange să nu fie afectată. În plus, toate materialele folosite la donare sunt sterile şi de unică folosinţă, pentru a asigura o donare sigură şi de calitate. (Dana LEPĂDATU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.