Social

Tinerii aflaţi în plasament au mers pe urmele lui Iorga

Dana Lepădatu
24 aug 2016 1177 vizualizări
Tinerii aflaţi în plasament în Modulele Familiale Odobeşti din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea au mers săptămana trecută în excursiela munte. Un grup de 14 beneficiari, însoţiti de coordonatori, au plecat către Odorheiul Secuiesc unde au fost cazaţi la Casa „Sfântul Iosif”, prin bunăvoinţa măicuţelor greco-catolice din congregaţia "Inimi Neprihănite".

Aici au desfăşurat o serie de activităţi ludice şi au vizitat împrejurimile. Un alt grup, compus din 11 beneficiari şi însoţitori s-au îndreptat către Vălenii de Munte din judeţul Prahova, unde au fost cazaţi la Centrul „Sfânta Maria”, din cadrul DGASPC Prahova. Aici, în oraşul marelui Nicolae Iorga, muzeul memorial dedicat acestuia a reprezentat unul din obiectivele de mare interes al excursiei. Această incursiune în istorie a fost posibilă cu sprijinul reprezentanţilor muzelului, care le-au asigurat copiilor accesul gratuit şi i-au ajutat înţeleagă mai bine viaţa şi opera celui care a însemnat atât de mult pentru cultura românească.  Alt obiectiv de interes pentru aceştia l-a reprezentat Complexul „Baia Verde”, aflat lîngă Muntele de Sare, vizitarea obiectivului fiind realizată în parteneriat cu Primăria Slănic Prahova. Pe lânga acestea copiii împreună cu coordonatorii lor au coborât  în „inima"  Salinei Slănic Prahova, aflată la aproximativ 200 de metri adâncime, unde au putut admira busturile în sare ale lui Traian, Decebal şi Burebista, sculpturi cu elemente specifice poporului daco-roman, un basorelief al lui Mihai Viteazul, precum şi bust al lui Mihai Eminescu. Prin vizitarea acestor locuri încărcate de istorie, cultură şi elemente ale mediului natural, s-a urmărit atât implicarea activă a copiilor şi canalizarea energiei acestora spre o educaţie de valoare cât şi consolidarea unor cunoştinţe semnificative însuşite în cadrul orelor de limba şi literatura română, istorie, geografie, religie şi promovarea valorilor culturale şi spirituale. (Dana LEPĂDATU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.