Social

Studiu: Febra copiilor este tratată cu medicamente nepotrivite varstei

Dana Lepădatu
17 aug 2016 1082 vizualizări
Părinţii preferă să administreze copiilor medicamente deja “testate” cu alte ocazii şi doar un părinte din zece îşi lasă copilul să depăşească episodul de boală fără medicamente

Jumătate dintre părinţi tratează durerea şi febra copiilor cu varste între 7 şi 12 ani cu medicamente nepotrivite vârstei lor, potrivit unui studiu al Societăţii Naţionale a Medicilor de Familie. Infecţiile respiratorii reprezintă cele mai frecvente afecţiuni ale copiilor între 7 şi 12 ani, majoritatea (88%) răcind în fiecare an, iar mai mult de o treime (38%) dintre aceştia — chiar şi de trei ori pe an, potrivit studiului. Studiul a scos la iveală că peste 50 % dintre părinţii care au copii între 7 şi 12 ani sunt puşi în dificultate cand vine vorba de tratamentul în caz de răceală şi gripă pentru că nu există analgezice şi antipiretice special concepute pentru această categorie de vârstă. Din pricina acestui lucru, doi din zece părinţi sunt nevoiţi să le administreze copiilor tratamente pentru o categorie de vârstă mai mică. 17% dintre părinţi le administrează copiilor medicamente deja "testate", care au funcţionat şi în alte episoade de boală şi doar un părinte din zece încearcă, pe cât posibil, să îşi lase copilul să depăşească episodul de boală, fără medicamente, preferând să îi administreze tratament doar dacă boala pare să se înrăutăţească. Potrivit studiului, pentru 22% dintre părinţi cea mai mare temere vizavi de copiii lor este apariţia unei boli care le-ar putea pune în pericol starea de sănătate, urmată de temeri legate de siguranţa copilului şi stabilitatea financiară. Cele mai frecvente probleme de sănătate în rândul copiilor între 7 şi 12 ani sunt răceala şi gripa, arată studiul care a avut drept scop investigarea principalelor dificultăţi cu care se confruntă părinţii în timpul episoadelor de boală ale copiilor. Studiul a fost realizat pe un eşantion reprezentativ de 471 de părinţi cu copii cu vârste între 7 şi 12 ani, din mediul urban, în perioada 11- 18 iulie şi are o marjă de eroare de plus/minus 3%. (Dana LEPĂDATU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.