Social

Medici din Spitalul Mare îşi completează veniturile cu studii clinice şi consultaţii în privat

Dana Lepădatu
3 aug 2016 8766 vizualizări
Sefii de secţii de la Spitalul Judeţean şi-au depus declaraţiile de avere pe 2016 aferente veniturilor din 2015 u cele mai mari venituri din salariile de la Judeţean au fost obţinute dr. Viorica Andronic, şefa laboratorului de anatomie patologică şi de dr. Silviu Lucasievici, şeful Serviciului de Medicină Legală u anul trecut medicii au caştigat bani şi din activităţi în privat sau din studii clinice Medicii cu funcţii de conducere de la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” şi-au completat declaraţiile de avere pe anul care a trecut

Chiar dacă medicii de la noi nu sunt plătiţi la nivelul celor din străinătate, totuşi, de-a lungul anilor, aceştia au reuşit să strangă ceva bani de pe urma profesiei pe care o practică. Veniturile de bază din Spital sunt completate din studii clinice, dar şi din contracte cu unităţi medicale private din Focşani. Cu toate că declaraţiile de avere ar trebui să fi devenit o practică uzuală pentru medicii cu funcţii de conducere şi nu numai, multe declaraţii de avere sunt completate şi în acest an eronat. Din “grabă” poate, unii medici au uitat să declare nu doar veniturile soţilor, dar şi veniturile personale.
 

Mandrilă strange bani şi din activitatea corală
 

 

Constantin Mandrilă are un venit de circa 6.000 de lei lunar

 Constantin Mandrilă, managerul de la Judeţean, nu deţine terenuri şi nici maşină proprietate personală. Nu are bani puşi deoparte, dar are datorii de circa 22.000 de lei către bancă, bani pe care probabil nu va avea dificultăţi în a-i rambursa, avand în vedere că are un salariu anual de 72.470 de lei, la care se adaugă alţi 3.257 de lei, bani caştigaţi de la Corul “Pastorala” a cărui membru este.


Dr. Valentin Ochean este şi consilier judeţean PSD

 

 

Mult mai bine stă la capitolul venituri cardiologul Valentin Ochean, directorul medical al Spitalului. Medicul deţine mai multe terenuri agricole, intravilane şi trei apartamente în Focşani, din care două moştenite, precum şi o casă de 130 de metri pătraţi la Cîrligele. În decursul anilor, medicul a reuşit să pună deoparte peste 50.000 de euro, precum şi peste 225.000 de lei. Acesta are însă şi datorii de 413.000 lei, potrivit celor trecute în declaraţia de avere. Medicul a avut un salariu de 81.730 lei, cu circa 7.500 de lei mai mult decat anul trecut, semn că mărirea salariilor personalului medical a adus un plus în buzunarele medicilor. Medicul şi-a mai rotunjit veniturile şi cu ajutorul studiilor clinice şi a prezentărilor făcute pentru anumite firme cu profil medical, ceva mai puţin totuşi faţă de anul trecut. Valentin Ochean a obţinut aproape 212.939 lei din prezentări şi studii clinice. Acesta a mai primit şi 7.836 de lei de la Consiliul Judeţean Vrancea în postura de consilier, dar şi 2.400 de lei de la Colegiul Medicilor.
 

Şeful de la Medicină Legală, cel mai bine plătit medic în spital
 

Dr. Silviu Lucasievici, şeful Serviciului de Medicină Legală (SML), continuă să fie în topul celor mai bine plătiţi medici din Spitalul Judeţean, când vine vorba de salariu. Potrivit declaraţiei de avere, acesta a caştigat anul trecut nu mai puţin de 136.381 lei. Motiv pentru care de-a lungul anilor acesta a reuşit să pună deoparte şi ceva bani. Are mai multe depozite şi conturi bancare de peste 160.000 lei şi 12.200 euro, avand în acelaşi timp şi datorii de peste 100.000 de lei către bănci.
 

Medici cu venituri 0, potrivit declaraţiilor de avere
 

Şi în acest an, dr. Georgeta Şerban, şefa secţiei de Boli Infecţioase, nu şi-a trecut salariul câştigat la spital, dar din declaraţia acesteia de avere aflăm că are datorii la bănci de circa 16.000 de euro, economii în bancă de 8.035 lei şi un apartament în Focşani. A omis să treacă veniturile şi dr. Laura Potlog, farmacistul şef de la Spitalul Judeţean. Dr. Mitel Burcă, şeful secţiei de cardiologie, a avut un salariu de 50.000 lei, cu 10.00 de lei mai puţin decat anul trecut, iar la cabinetul privat a câştigat 3.000 lei. Dr. Carmen Iacob, şefa secţiei de neonatologie, a avut un salariu de 34.500 lei, iar la cabinetul medical a avut câştiguri declarate de 8.600 lei. Şi-a suplimentat veniturile şi din închiriere spaţii de 15.965, dar şi din vanzarea de acţiuni în valoare de 168 de lei. Dr. Mariana Buleu, şefa secţiei de neurologie, a avut în anul care a trecut caştiguri de 75.000 de lei din salariu de la spital, venituri suplimentate cu 3.793 de lei obţinute din conferinţe, în calitate de speacker.
 

Caştiguri mari şi de la clinicile private
 

Dr. Vasile Anuţoiu, şeful secţiei de pediatrie, a avut un salariu de 72.700 lei, iar de la cabinetul privat a obţinut venituri de 10.137 lei, alţi 2.633 de lei fiind obţinuţi din convenţii civile la Clinica Sante.

Dr. Gabriela Florea, şefa secţiei de psihiatrie, a obţinut anul acesta venituri exclusiv de la Spitalul Judeţean, respectiv 73.109 lei. Un pic mai puţin a caştigat anul trecut medicul Valentin Mocanu, şeful secţiei de reumatologie, respectiv 11.730 de lei la SpitalulJudeţean şi 441 lei din colaborări cu Clinica Sante, dar avand în vedere că anul acesta şi-a deschis un cabinet medical, veniturile acestuia vor creşte cu siguranţă în declaraţia pe anul în curs. Venituri exclusiv din activitatea prestată la Spitalul Judeţean a obţinut în aul trecut şi medicul şef de la UPU, dr. Dana Mariana Dincă, respectiv 75.400 lei.
 

Medicul şef de la Anatomie-Patologică, dr. Viorica Andronic a caştigat destul de bine în anul precedent. Astfel, pe langă veniturile obţinute ca medic la Spitalul Judeţean, 112.820 lei, aceasta a mai caştigat 5.638 de lei din activitatea de screening, precum şi 14.865 lei în privat. De pe urma studilor clinice a caştigat bine în acest an şi dr. Daniela Nicolescu, şefa secţiei de pneumologie, respectiv 53.278 lei, la care se adaugă salariul de la Judeţean, 74.764 lei, precum şi 300 de lei din consultaţii antifumat.

 

 

Medicul Ioan Plăcintă, şeful secţiei de Obstretică Ginecologie obţine venituri şi la stat şi la privat

Medicul Ioan Plăcintă, şeful secţiei de Obstretică Ginecologie a obţinut în anul precedent venituri de 63.811 lei din activitatea de la Spitalul Judeţean, precum şi 43.116 de lei impozitabili din activitatea de la Centrul medical Gral Focşani. Veniturile acestuia au fost suplimentate şi din dobanzi aferente unui depozit la BCR, respectiv 1.579 de lei, iar alţi 321 lei au fost obţinuţi din convenţii civile încheiate pentru activităţi medicale.

Cum se împart medicii între stat şi privat

Dr. Dinu Maiorov, medic şef laborator, este singurul medic din spital care a reuşit să completeze declaraţia de avere la calculator, astfel încat aceasta să fie perfect lizibilă. Anul trecut acesta a strans venituri de 65.355 lei din salariul de la Spitalul Judeţean. Din declaraţia sa de avere aflăm însă că acesta colaborează în acelaşi timp cu două clinici private din Focşani, Afideea şi Interclinic, de unde a obţinut peste 82.000 de lei. Pe site-ul Spitalului Judeţean nu pot fi accesate însă declaraţiile catorva medici, respectiv dr. Mariana Miron, şefa secţiei de Medicină Internă, dr. Laura Taban, şefa BFT, dr. Liviu Petrea, şef secţia de Chirurgie a spitalului şi dr. Robert Mihăilă, şeful secţiei de Ortopedie. Cum nu putem să ne gandim că aceştia au uitat să completeze declaraţiile de avere, sperăm că site-ul se va „însănătoşi” curand! (Dana LEPĂDATU)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
pacient, acum 2821 zile, 16 ore, 48 minute, 14 secunde
Acestor medici chiar nu le e rusine sa declare venituri anuale la cabinetele private mai mici decat cistiga intr-o seara. Nu pot sa nu ma intreb cati bani are la BCR doctorul Placinta de a obtinut citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.