VIDEO!!!SOS: Viaţa Anei Maria Strat costă 25.000 de euro!
Ar putea fi o tanără ca multe altele, dar la cei 21 de ani, Ana Maria Strat este un miracol. În urmă cu patru ani, medicii i-au mai dat cateva luni de trăit şi totuşi, Ana Maria este dovada vie că medicina nu este o ştiinţă exactă. Totul a început acum patru ani şi jumătate circa. Pe 18 ianuarie a ajuns la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, cu tensiunea foarte mare. Acolo i s-a spus că trebuie să facă o angiografie, i s-a cerut consimţămantul iar tanăra a fost de acord, pentru că în joc era un rinichi. Investigaţia a avut loc pe 20 ianuarie, iar trei zile mai tarziu tanăra a fost externată. Cinci zile, atat a stat Ana Maria în spitalul din Iaşi. Dar de atunci viaţa tinerei s-a schimbat total. Imediat după externare, tanăra a început să facă temperatură foarte ridicată şi să se simtă rău. S-a prezentat pe 1 februarie la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” din Focşani pentru că avea dureri abdominale cumplite. A stat internată mai multe zile. Infecţia i s-a lăsat pe picior, iar în urma analizelor diagnosticul pus la Focşani a fost cumplit: tanăra a aflat că este infectată nu cu una, ci cu trei bacterii periculoase: stafilococul auriu, stafilococul pioceanic şi bacteria klebsiella. Avea numai 17 ani… iar astăzi, la 21 de ani, Ana Maria Strat e un miracol al medicinei. A suferit nu mai puţin de 53 de operaţii la piciorul drept unde s-a localizat stafilococul, acesta fiind decopertat în proporţie de 90%. A stat în comă 10 zile, iar cea mai mare parte a timpului din aceşti ultimi patru ani şi-a petrecut-o prin spitale. Pentru că este o luptătoare, Ana Maria a reuşit să supravieţuiască în tot acest timp cumplitei boli cu care se luptă zilnic.
O clinică în Turcia, şansa Anei Maria
Ana Maria este o mare iubitoare de animale
Cand s-a infectat, Ana Maria nu terminase clasa a opta. Între timp, pentru că nu a vrut să se lase învinsă de boală, a mai făcut alţi doi ani la seral. I-ar plăcea să termine liceul, dar boala nu îi dă voie să îşi continuie studiile. Ana Maria mai are trei surori şi doi fraţi. Două surori sunt căsătorite şi au la randul lor copii, astfel că Ana Maria are şapte nepoţei. Deşi iniţial medicii i-au dat doar cateva luni de viaţă, Ana Maria a demonstrat că este o luptătoare. “Şi eu mă minunez cateodată de unde mai găsesc puterea să lupt. Dar sunt convinsă că Dumnezeu mă întăreşte. Altă explicaţie nu am! Am şi familia care e alături de mine şi mă susţine”, spune Ana Maria. Acum speranţa Anei Maria pentru o vindecare completă vine din Turcia. A trimis toată documentaţia necesară în Turcia: analize, bilete de internare şi externare, tratamentele şi operaţii făcute în toţi aceşti ani. Răspunsul primit de la ei este încurajator: i-au oferit o şansă. Medicii turci vor încerca să îi salveze piciorul, dar şi să elimine din organism bacteria, de altfel foarte rezistentă la antibiotic, iar tanăra se agaţă cu toate forţele de această nouă şansă, care pentru ea ar putea fi ultima. Doar că viitorul ei depinde de 25.000 de euro, la care se adaugă costurile călătoriei şi ale spitalizării. Ana Maria ar avea nevoie şi de o grefă de piele, în condiţiile în care piciorul său drept este aproape complet decopertat.
Ana Maria mulţumeşte zilnic medicilor din Focşani
Ultimii ani, Ana Maria şi i-a petrecut intrand şi ieşind din spitale. La Focşani a stat aproape doi ani. Au fost şi luni în care a făcut două- trei intervenţii. Nu are nimic a le reproşa medicilor de aici, da dimpotrivă, nu trece o zi fără să le mulţumească. Mai ales doamnei doctor Luminiţa Băluţă, căreia îi spune pur şi simplu “mamă” şi fără de care spune că nu ar fi astăzi în viaţă. “Le mulţumesc din suflet pentru dragostea, profesionalismul şi curajul de care au dat dovadă în cazul meu complicat şi disperat. Iar mulţumirile le merită pană la cer, pentru că viaţa mea a atarnat de un fir de aţă, iar dumnealor au crezut în mine şi m-au ajutat să depăşesc această mare cumpănă din viaţa mea, în ciuda complicaţiilor apărute care mi-au redus drastic speranţa de viaţă. Mami Luminiţa s-a luptat cu mine şi pentru mine. Au fost momente cand am spus că nu mai pot efectiv să rezist, pentru că boala mea este una foarte dificilă. La început mi s-a spus că mai am doar cateva luni de zile de trăit, dar iată că sunt şi acum în viaţă. Mami Luminiţa nu a spus niciun moment că nu mai poate, deşi ştiu că nu i-a fost deloc uşor. Mereu optimistă şi cu zambetul pe buze şi în suflet, mi-a spus că e păcat de Dumnezeu să renunţ acum la luptă cand aproape am ajuns la capăt. Şi, credeţi-mă, că nu a fost deloc uşor să învingi o boală ca a mea, care îţi macină celulele corpului! “, ne spunea cu ceva timp în urmă Ana Maria Strat.
Au vrut să îmi taie piciorul fără acordul meu
Cand medicii de la Focşani nu au mai putut face mai mult pentru Ana Maria, a fost trimisă la Bucureşti la Spitalul “Sf. Maria”. Iar aici a primit de asemenea îngrijiri foarte bune pentru alţi doi ani. Situaţia era destul de bună pană acum vreo două luni. “Eram îngrijită bine la Spitalul «Sf. Maria» din Bucureşti. Dar în ultimul timp şi aceştia au început să dea semne de oboseală”, ne-a spus Ana Maria. Nu de puţine ori i s-a întamplat să audă medicii spunand că sunt epuizaţi şi nu mai pot să facă faţă cazului ei, că sunt depăşiţi pur şi simplu de situaţie. Cu toate acestea, de fiecare dată cand a ajuns la Bucureşti în stare gravă, aceştia au făcut totul pentru a-i salva încă o dată viaţa şi nu au abandonat-o. Totul s-a complicat însă cand, acum trei luni circa, în urma unei septicemia, au vrut să îi taie piciorul în care se localizase stafilococul din şold. “Eu nu cred că aceasta este o variantă. Pentru că infecţia nu a dispărut din organism, o am în sange şi se poate instala în altă parte, să îmi afecteze alte organe. Ce or să facă atunci, or să îmi taie o mană sau să îmi scoată un rinichi?”, se întreabă retoric Ana Maria. După părerea ei, decizia medicilor de la Bucureşti a fost luată pentru ca aceştia să nu se mai chinuie cu atatea intervenţii şi să nu o mai chinuie nici pe ea. La o simplă întrebare a Anei Maria adresată medicului curant, “Dumneavoastră îmi garantaţi că infecţia nu se duce în altă parte?”, răspunsul a venit ca un duş rece: “Eu nu sunt Dumnezeu!”. Motiv pentru care Ana Maria a refuzat categoric amputarea piciorului. Ana Maria spune că iniţial medicii au vrut să îi taie piciorul fără acordul ei sau al părinţilor. De aceea a lăsat o declaraţie în spital după care a plecat. Medicii au acuzat-o că a fugit din spital şi nu au vrut să îi dea biletul de ieşire care i-ar fi fost necesar pentru a completă documentaţia trimisă în Turcia. Între timp, cu intervenţia Ministerului Sănătăţii, conflictul dintre Ana Maria şi spital a fost mediat şi rezolvat.
Iaşi-ul neagă orice responsabilitate
Pentru că Ana Maria este o luptătoare, nu a vrut să lase lucrurile aşa. Atat pentru ea, cat şi pentru ceilalţi care nu au avut norocul să supravieţuiască infecţiilor intraspitaliceşti. Şi-a căutat dreptatea şi s-a adresat Colegiului Medicilor, dar acesta a conchis că angiografia s-a făcut corect. Mai mult chiar, medicul care a operat-o este sigur că Ana Maria s-a infectat în alt spital. “Ar trebui să cred că am luat infecţia de la Focşani. Dar acest lucru nu este posibil pentru că cei de la Focşani înainte de a interveni au luat cultură din infecţia respectivă şi abia mai apoi au făcut intervenţia. Plus că în aceeaşi perioadă în care eu m-am infectat, alte două persoane s-au infectat tot în Spitalul de la Iaşi. Ambele persoane au murit iar eu sunt sigură că au murit de aceeaşi problemă. Şi eu dacă nu eram tratată la timp şi doctorii de la Focşani nu interveneau aş fi murit astăzi”, spune Ana Maria. Spitalul din Iaşi nu a acceptat niciodată responsabilitatea de a fi locul infectării pacienţilor, cu toate că alte două persoane s-au infectat cu aceeaşi bacterie cam în aceeaşi perioadă, tot la Iaşi. Acestea au fost mai puţin norocoase ca Ana Maria, iar între timp au pierdut lupta cu viaţa. Ana Maria este o luptătoare şi este determinată să ducă lupta pană la capăt. Pentru că acest caz al Anei Maria este complet atipic. A fost văzută de foarte mulţi medici de diverse specialităţi . Este un caz care a supravieţuit miraculos, pentru că în astfel de cazuri rata de supravieţuire nu este aşa de mare. “Toate antibioticele şi tratamentele care i s-au administrat nu au reuşit să sterilizeze focarul, care rămane sensibil dar nu dispare. În cazul Anei Maria s-a întalnit stafilococul cu organismul gazdă ideal”, ne-a spus dr. Luminiţa Băluţă. Astăzi, şansa Anei Maria depinde şi de dumneavoastră. Ajutaţi-o să îşi recapete dreptul la o viaţă normală! Cine poate să o ajute pe Ana Maria este rugat să doneze în contul RO29RNCB0267129187220010 deschis la BCR pe numele Anei Maria Strat sau în contul RO57RNCB0267054231860001 deschis tot la BCR pe numele tatălui, Dumitru Strat. (Dana LEPĂDATU)