Social

Inspectorii sanitari au verificat branzeturi şi sortimente de carne din magazinele din Vrancea

Mihai Boicu
4 iul 2016 976 vizualizări
Rezultatele vor fi date publicităţii în următoarea perioadă, după finalizarea analizelor u la probele deja analizate nu au fost probleme

Inspectorii sanitari veterinari au verificat produsele de origine animală din Vrancea în cadrul unei acţiuni la nivel naţional a Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) cuprinse în Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă. În perioada 6 - 26 iunie au fost prelevate şi analizate un număr de 167 probe, din următoarele categorii de produse: telemea oaie veche, caşcaval de familie Delaco, lapte crud de vacă, brânză telemea de vacă, sanitaţie carcasă de ovine, pastă de mici, caşcaval, carne tocată, pulpă de vită, gulaş de vită, caş, sanitaţie carcasă de bovină, pulpă de oaie, hamburger vită, cârnaţi vită, antricot de mânzat fără os, caşcaval Rucăr, frigărui de berbecuţ. Probele au fost recoltate din abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte. ”Conform buletinelor de analiză, eliberate de către Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară, în perioada menţionată, nu a fost depistată prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă la probele analizate. Menţionăm faptul că un număr de 11 probe se află în lucru. Direcţiile Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene vor face publice rezultatele analizelor pentru probele prelevate, precum şi măsurile dispuse în cadrul Planului Naţional de Control”, se arată într-un comunicat de presă al ANSVSA. Planul Naţional de Control pentru determinarea prevalenţei Escherichia Coli verotoxigenă, care a fost demarat în data de 16 mai şi se va desfăşura până pe data de 31 decembrie 2016, presupune prelevarea şi analizarea de probe prelevate de pe suprafaţa carcaselor de bovine şi ovine, din carnea proaspătă de bovine şi ovine, din carnea tocată şi carnea preparată şi din laptele crud şi produsele din lapte crud. (Mihai BOICU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.